Tinere talente (I)

Dansul are puterea de a ne înviora, făcându-ne să fim mai optimiști și mai încrezători în forțele proprii. Este cunoscut drept un mijloc de exprimare a unui mesaj printr-o succesiune de mișcări ritmice, variate și expresive ale corpului, executate în ritmul muzicii, cu un caracter de artă sau de divertisment.Există oameni care transformă dansul într-o profesie, combinând pasiunea cu modul de a-și câștiga existența. Raluca Pichiu este o tânără antrenoare de dans sportiv, pe care mulţi părinţi din Bacău o cunosc drept instructoarea de dans a copiilor de toate vârstele, care doresc să practice şi să se perfecţioneze în arta mișcării ritmate. Citește mai mult aici…

Raluca Pichiu, dansatoare și creatoare de modă
Raluca Pichiu, dansatoare și creatoare de modă

art 17 - 1
Nicoleta Paic, cântăreață
Mă numesc Nicoleta Paic, am 19 ani și sunt proaspătă studentă la Universitatea „Vasile Alecsandri” din Bacău, Facultatea de Litere, la programul de studii Engleză-Franceză. Dacă m-ar opri cineva, în mod aleatoriu, și mi-ar propune să mă definesc pe scurt, cum sunt eu sau, mai bine, care este esența ființei mele, aș răspunde fără nicio urma de ezitare: muzica. Muzica pentru mine a însemnat și înseamnă o lecție de viață, este cea care m-a format ca om și de la care am avut cel mai mult de învățat. Citește mai mult aici…

Nicoleta Mărgineanu este elevă la Colegiul de Artă „George Apostu” din Bacu, iar din mâinile ei se nasc forme speciale ale lemnului. „Sculptura este una dintre artele care nu pot fi făcute decât cu mare efort”, spunea Emil Simandan; atunci cum poate aceasta firavă tânără să atragă atenția prin creațiile sale?!Nicoleta a ales să studieze artele luând drept sursă de inspirație natura cu frumusețea ei, și fotografia. „Mă inspiră fotografia și energia oamenilor. Fiecare om se regăsește în ceva anume, iar eu am găsit în jurul meu ceea ce am nevoie pentru a crea”. Citește mai mult aici…

Nicoleta_M
Nicoleta Mărgineanu, artist plastic

art 6 -1
Laura Popescu, artist plastic
Elevă a Liceului de Artă, Laura Popescu a ales să-și trăiască fiecare etapă a vieții prin artă, afirmând ea însăsi că întoarcerea la natură transformă oamenii triști în oameni plini de speranță, ajutând la descoperirea de sine a fiecaruia dintre noi.„Pictura poate vorbi la fel cum muzica o face”, spune Laura. Iată că într-un timp relativ scurt ajungi să înțelegi ce leagă și ce aduce împreuna doua elemente create de Dumnezeu, omul si natura. Citește mai mult aici…
În acest peisaj, în care orice formă de aspirație este inexistentă, își face simțită prezența o privire pătrunzătoare, un trup mlădios de o castitate aparte, un zâmbet ce-mi aduce aminte de venera eminesciană. O tânără plină de speranțe, cu țeluri înalte, care vede în existența ei scopul de a se dezvolta, de a se face remarcată și de a fructifica aptitudinile pe care divinitatea i le-a hărăzit. Ilinca Mihăilă, căci despre ea este vorba, este o tânără liceană căreia i se configurează un viitor promițător. La doar 16 ani a reușit să-și conștientizeze atuurile și să-și dezvolte calități, pe care unii dintre noi fie nu le avem, fie le descoperim mult prea târziu. Citește mai mult aici…

Ilinca Mihaila
Ilinca Mihăilă, artist plastic

Lexa_Alexandra_Ioana_Blaga_volei
Alexandra Blaga, sportivă
De multe ori părinții uită că o minte sănătoasă se dezvoltă într-un corp sănătos și consideră că activitățile sportive sunt un impediment în dezvoltarea personală a copiilor. Este drept că statul român nu încurajează foarte mult tinerii pentru a se îndrepta spre o carieră sportivă, iar părinții sunt nevoiți să depună un efort financiar deloc modest pentru ca micuții lor să-și poată continua cariera.Cum în viață nimic nu este imposibil, iată că școala poate face un cuplu extraordinar cu activitățile sportive. Un astfel de exemplu demn de admirat ni-l oferă Alexandra Ioana Blaga. Citește mai mult aici…
Mă numesc Radu Ionuț Tătaru și sunt student la informatica. Pe lângă pasiunea pentru programare, sunt pasionat de chitară şi de desen. Totul a început din pură curiozitate. Am luat contact cu desenul acum 6 ani, când eram în clasa a VII-a. Nu aveam talent și nici acum nu consider că am. Pot mărturisi că în clasa a VI-a îmi rugam părinții să deseneze ce aveam nevoie pentru școală, deoarece nu mă descurcam să desenez simetric nici măcar o vază. Citește mai mult aici…

art 4 - 1
Radu Tataru, desenator