Talent sub chip de prințesă - Revista EduSoft

Talent sub chip de prințesă

Făptură tânără cu ochi limpezi ce dezvăluie o privire adâncă, tâmple dezmierdate de finețea buclelor unui păr bogat, lumină vie ce licărește în puritatea chipului și inocență împodobită de o gândire ageră… Îi freamătă mâinile de prospețimea creației ce vine în valuri, revărsând-se în cântec lin și în culori de blând mister. Sub atingerea ei gem clapele pianului, grăind note împletite într-o muzică a refugiului. În ritmul inspirației dansează pensula pe coala albă, deschizând universuri abstracte. Așa se dezvăluie harul sufletului ascuns sub chip omenesc, emanând o vitalitate fermecată, ce-și sporește intensitatea pe măsură ce anii se scurg în clepsidra vieții.

[timed-content-client show=”00:08:1000″ hide=”00:35:1000″]Dacă vrei să scriem ceva frumos şi despre tine, ceea ce faci tu, sau despre afacerea ta, contactează-ne aici![/timed-content-client]

anna
Anna Boronea

Sub genele-i lungi se arată portalul spre nuanțele individualității, ce se unesc într-o paletă de infinită diversitate. La cruditatea celor 17 aniversări, frumoasa Anna culege bucăți din cheia misterelor lumii, descoperind aria științelor umaniste. Ascultând de vocea personalității ce-i dictează firul pe care sa-l parcurgă, ea explorează noțiuni de psihologie, economie și istorie, decorând cu sclipiri de inteligență cununa de premii dobândite în calitate de elevă a liceului „Vasile Alecsandri” din orașul natal, Bacău. Acest boboc de floare și-a aflat rădăcina pe pământ străin, privind pentru întâia oară spre soarele îndepărtat al Austriei. Părinții s-au îngrijit ca numele ei să se plieze pe originile-i românești, înglobând în forma scrisă modernitatea occidentului. Pe lângă alte semnificații, „Anna” este varianta latină a ebraicului „Hannah”, care înseamnă „grație”, astfel hărăzindu-i-se încă de la naștere șarmul.

Astăzi picură eleganță în vorbe și-n port, lăsând în urma ei dovezi de artă, căci totul devine magic prin delicatețea atingerii ei. Ea își revarsă dimensiunea sufletească în clapele pianului pe care le frământă cu pasiune de la 6 ani. Pe când era doar o copilă, tatăl, vrăjit el însușii de corzile viorilor, i-a sădit în inimă dragostea pentru cântec, deschizându-i drumul spre ceea ce i s-a convertit în forma de destindere supremă. Își ține plăcerea pentru sine, nevrând să se desprindă de sentimentul înălțător pe care-l capătă refugiindu-se în muzică. Va ține de mână pianul toată viața, legănându-se în sunetele-i dulci, fără a suprima plăcerea prin sudoarea orelor de exercițiu impus și intens.

ana

Annei i se oglindește latura artistică și în pictură, păstrând o porțiune interioară pentru întinderea de culori pe simplitatea albă a colilor, creând un tot dintr-un nimic. Mâinile sale urmează relieful întortocheat al imaginației, redând cu pensula fragmente de o profunzime abisală. În îmbinarea nuanțelor i se strecoară dimensiunea sufletească, descriind prin elemente abstracte văpăi de creație ce au făcut în trecut obiectul a numeroase expoziții de pictură.

Inspirația sa nemărginită atinge și alte culmi, găsindu-și loc în lumea filmului spre care Anna își direcționează talentul. Aici se îmbrățișează povestea cu elementele vizuale și audio, rezultând un buchet de arome sensibilizatoare. Își lasă visurile să zboare spre o carieră în regie de film si TV, punându-i bazele încă de pe acum prin colaborări cu alte spirite pasionate ce lucrează împreună la crearea propriilor scenarii. Au multe de grăit, trăind intens o muncă ce-i absoarbe.

Rădăcinile austriece își găsesc ecou în sufletul ei prin dragostea pentru limba germană, ce i-a palpat auzul în primul an de viață. Ascuțimea minții i se împletește cu pasiunea lingvistică, rezultând în premii la olimpiadele naționale de limba germană la care Anna este părtașă an de an în calitate de liceană. Cumva destinul lucrează în favoarea ei, căci una dintre probe o constituie punerea în scenă a subiectului unui roman, Anna făcând ceea ce-i place atât de mult alături de elevi plini de talent ce vin din toate regiunile țării.

annna

O adolescentă angelică, cu suflet delicat, a cărei inteligență e modelată de o educație aleasă, emană talent creator, deosebindu-se ca uleiul de apa mediocrității. Spiritul său proaspăt se scaldă în visuri mărețe, pășind ascendent spre noi realizări. O așteaptă culmile succesului pe care îl merită o făptură înzestrată cu atât de multe calități. Așa arată talentul sub un chip de prințesă…

Gabriela Tăbăcaru