Paula Turnea – o sursă nesfârşită de talent

Paula TurneaFiecare om este talentat în felul lui şi fiecare are o imaginaţie vie care vrea mereu să iasă la suprafaţă, să se manifeste, să devină vie. Când păşeşti în lumea artelor posibilităţile îţi sunt nemărginite; te descoperi, te dezvolţi şi te descarci de orice negativitate. Fie că pictăm, cântăm, dansăm sau scriem, cu toţii lăsăm frâu liber imaginaţiei şi o facem cunoscută tuturor. Atunci când aceasta se împleteşte cu talentul, dedicaţia şi perseverenţa apar tinere talente.

[timed-content-client show=”0:20:1000″ hide=”1:0:1000″ display=”div”]Dacă eşti tânăr şi talentat şi vrei să scriem despre tine, nu ezita să ne contactezi aici![/timed-content-client]

Paula Turnea este exemplul viu al acestora; tânără, plină de imaginaţie dar mai ales într-un proces continuu de dezvoltare. La 24 de ani, Paula încă îşi păstrează imaginaţia vie şi o împărtăşeşte tuturor prin arta plastică şi cea a scrisului. Desenează şi pictează de când a învăţat prima poezie în grădiniţă, iar pasiunea pentru scris a ajuns-o din urmă cu paşi repezi. Astăzi este o sursă nesfârşită de talent ce şi-l exprimă prin orice cale: pictură, desen, scris, chiar şi make-up.

De pe vremea când mergeam la grădiniţă am inceput să desenez şi-mi amintesc cum am câştigat o culegere de poezii la un concurs organizat pentru noi de către doamnele educatoare. Desenasem o prinţesă într-o rochie cu trenă foarte colorată.

Şi-a urmat pasiunea mai departe la un liceu de arte, unde şi-a cultivat şi îmbunătăţit abilităţile plastice. Inspiraţia o găseşte oriunde, de la natură şi clădiri până la oameni şi stări de spirit. Orice detaliu, oricât de mic al vieţii cotidiene poate deveni un nou izvor de inspiraţie pentru Paula, care nu iese niciodată din casă fară blocul de desen şi creionul, pentru a schiţa ceea ce produce imaginaţia ei.  Motivaţia ei este simplă – se descarcă de orice negativitate şi se simte în elementul ei. Întotdeauna are idei cărora simte nevoia să le dea viaţă, să le exprime într-un fel sau altul, şi niciodată nu renunţă, chiar dacă uneori începutul i se pare anevoios sau chiar imposibil, iar rezultatele finale sunt impulsul de care are nevoie pentru a continua. Paula pictează pe orice – hărtie, haine şi încălţări, pereţi sau chiar propriul corp. Iubeşte arta şi oamenii creativi ai căror imaginaţie poate lua atât de multe forme.

Deşi pictura a fost mereu cea mai mare pasiune a ei, Paula a decis să urmeze cursurile Facultăţii de Litere din Bacău, specializarea Traducere şi Interpretare, pentru a-şi cultiva ce-a de-a doua pasiune, cea a scrisului. A fost mereu o cititoare înraită, şi consideră că studierea a două limbi străine îi oferă atât posibilitatea de a-şi lărgi orizonturile de cunoaştere cât şi cea de a-şi clădi o carieră.

Încă mai am timp să merg pe drumul artelor plastice dacă aşa voi simţi pe viitor dar deocamdată sunt într-o căutare de sine şi încerc să-mi descopăr identitatea şi calea pe care s-o urmez în construirea unei cariere. De aceea încerc mereu lucruri noi în diferite domenii, legate mai mult sau mai putin de artele plastice.

Tot copilăria a fost punctul de plecare şi pentru pasiunea sa pentru limbi străine, mai exact, desenele animate. Acestea nu erau dublate în română şi în consecinţă, Paula a făcut cunoştinţă cu limba engleză de când a legat primele cuvinte în limba maternă. Mai târziu, în şcoală, orele de limba engleză i s-au părut uşoare. Deseori îşi imagina conversaţii cu sine în engleză, iar acum, la maturitate, limba lui Shakespeare a devenit pasiunea ei. Franceza pe de altă parte a cunoscut-o mult mai târziu, însă speră ca într-o zi, aceasta să îi fie la fel de dragă precum engleza.

După cum spuneam, Paula este o sursă nesfârşită de talent, astfel încât s-a decis să activeze şi în domeniul make-up-ului, ca o prelungire a pasiunii ei pentru pictură. Cu ochiul deja format pentru forme şi culori din copilărie, în perioada liceului s-a decis să se aventureze pe acest tărâm necunoscut ei pentru a-i desluşi tainele. Astăzi ea are propria pagină de Facebook – The Makeup Corner – prin care comunică non-stop cu toate tinerele care vor să se simtă frumoase şi încrezătoare.

Am descoperit că îmi place foarte mult să mă joc cu pensula pe chipul cuiva dar mai ales îmi place să văd zambetul unei fete atunci când se uită în oglindă şi îi place machijalul aplicat, se simte frumoasă şi mult mai încrezatoare în frumuseţea ei şi în forţele proprii.

Ca orice tânăr, Paula are visuri şi aşteptări pentru viitor, dar şi temeri; însă tot ce îşi doreşte este să nu-şi piardă niciodată dorinţa de a învăţa lucruri noi, de a cunoaşte oameni şi de a explora meleaguri necunoscute. Speră ca peste câţiva ani să lucreze într-un domeniu care să reuşească sa îmbine într-o armonie perfectă cele două mari pasiuni ale ei – scrisul şi arta plastică. Se vede într-o continuă activitate de creaţie, indiferent de modul de exprimare al acesteia, căci imaginaţia sa este atât de vie şi de activă încât are nevoie de un domeniu care să-i permită să se desfăşoare şi să-şi materializeze ideile aşa cum îşi visează.

Ioana Popescu

Paula_Turnea_pictura_desen


Publicat

în

, ,

de către