O culoare – Diana Tudosă

Pe un fundal gri se plimbă tristețea înfrigurată. E purtată pe asfaltul rece de pași de om, ce se perindă pe sub plumbul din nori. Trecători cu privirea în pământ mărșăluiesc cufundați în gânduri, izbindu-și fruntea încruntată de aerul tăios. Orașul tot e un tablou în nuanțe de indiferență, pictat pe-o pânză amorțită.

Tudor Mare
Fotograf: Tudor Mare

Dar din paleta de alb și negru se desprinde o culoare, topind duritatea răcelii din atmosferă. O rază de soare pământească, care nu izvorăște din cer, ci luminează de pe străzi, încălzește toată suflarea. E o Diană cu dulceață în zâmbet cea care îmi iese în cale, contrastând cu decorul posomorât.

[timed-content-client show=”0:15:1000″ hide=”0:60:1000″ display=”div”]Dacă vrei să scriem ceva frumos şi despre tine, contactează-ne aici.[/timed-content-client]

Se sparg ziduri de non-culoare sub mângâierea privirii ei, îmbălsămând peisajul aspru cu strălucirea ce-i licărește în ochi. Pe chipul fraged i se reflectă seninătatea sufletului scăldat în tinerețe. Îmi întinde o mână sinceră, cernând prietenie peste palma mea. Aievea o zână ce poartă cu sine frumusețe, întrupând trăsături suave, mă răpește din monotonia vremii ca să mi se dezvăluie în dialoguri cu miros de cafea.

La masa discretă a unei cafenele ne încălzim degetele pe cana fierbinte, alintate de aromele îngânate în aer. Un susur viu de glasuri împletite se țese în surdină, dând calmului o notă vibrantă. Pe ăst fundal fremătător Diana începe a prelinge cuvinte limpezi, ce sună într-un cântec de modestie. Cu vocea ei duioasă, deslușește conturul unui portret de artistă, pe care-l schițează hașurând liniile amintirilor. Urmând firul memoriei, ne întoarcem în timp, derulând cu precizie doi ani și o zi! – până în momentul în care a început totul.

primul spectacol
Diana Tudosă – primul spectacol

Vrăjită de farmecul teatral, inima unei adolescente a prins drag de mirajul actoricesc. Vorbele născute din pasiune ale unei alte tinere actrițe i-au devenit rampe de visare.  Mânată de curiozitatea scenei și de lumina reflectoarelor, Diana a ajuns fix „In The spot”. Lăsând să iasă la iveală un talent pe care nici nu știa că-l are, trei săptămâni de repetiții i-au devenit bilet de ședere permanentă în trupa de teatru pentru care a dat prima audiție din viața ei. Intrând în sânul unei familii de tinere valori, s-a născut actrița Diana Tudosă, care, prin tot ce reprezintă, este o explozie de culoare! Cuvintele-i însuflețite au dezvăluit firea unei tinere volubile, care știe să stoarcă esența vieții, trăind intens fiecare zi. În ochii ei, teama de necunoscut a devenit curiozitate, pășind cu hotărâre pe un drum ce nu știa de-i va fi potrivit. Îndrăgostindu-se de spiritul echipei ”In The spot”, Diana a simțit chemarea, având curaj să-și facă din pofta inimii un drum în viață. Pasiunea s-a dovedit a-i domina emoțiile, pe care mereu le-a atras de partea ei. La primul său spectacol, copleșită de expunerea în bătaia reflectoarelor, s-a descărcat plângând pe scenă. Dar lacrimile făceau parte din rol, și, izvorând sincer, au rezultat într-o interpretare de excepție. Astfel, a pășit în lumea teatrului cu dreptul, acumulând doi ani de succese dovedite de premii. Munca ei și a trupei formează un tot unitar, reflectându-se în reușite precum câștigarea titlului de cel mai bun spectacol la Timișoara, unde Diana a obținut, împreună cu colegul ei, recunoașterea de cea mai buna actriță în rol secundar. Musical-uri de succes, ori spectacole improvizate direct pe scenă, în cadrul competițiilor, sunt ceea ce definesc o trupă care merită să fie ”In The Spot”. După doi ani plini de experiență, vorbele Dianei sunt cele care devin rampe de visare pentru alți tineri, ea fiind cea care-i pregătește pentru inițierea în cadrul echipei. Dacă ar fi să numească ceva ce-i place la teatru, ar răspunde simplu, tot. Însă descrie cu profunzime un sentiment ce-i inundă ființa cu o fericire întregitoare – posibilitatea de a se contopi cu personajele sale, trăind de-a lungul unei singure vieți o multitudine de existențe. Șansa de a fi mai mult decât Diana!

premiu
Diana Tudosă

Adunând prieteni din toata țara și dezvoltându-și personalitatea, astăzi mă aflu în fața unei tinere încrezătoare, care întâmpină pe oricine cu un zâmbet larg și relaxat, strecurându-se discret în grațiile oricui o întâlnește. Iubește viața și viața o iubește pe ea, oferindu-i șansele de a experimenta tot ce visează. Curând, va începe să facă „teatru cu copilași”, așa cum mărturisește încântată.

Mintea sa sprintenă o face să-și dorească să participe și la viitoarea olimpiadă de șah, un joc pe care demult îl îndrăgește.

Diana, alături de doamna prof. Ingrid Lazăr și de alte participante din CNVA la concursul de informatică pentru fete, 2014
Diana, Anca Bizdadea, prof. Ingrid Lazăr și alte eleve din CNVA la concursul de informatică pentru fete, 2014

Iar drumul carierei ii va fi peste un an informatica, o altă pasiune a Dianei, prin care se ancorează în spiritul realității și prin care a cunoscut echipa EduSoft, participând cu succes la Concursul de informatică pentru fete și la Clubul de informatică.

S-a terminat cafeaua, s-au stins aromele, și am închis fereastra amintirii. Dar încă plutește în aer o pulbere de culoare vitalizantă, ce estompează orice urmă gri a vremii mohorâte, instalate afară. O Diană cu chip dulce păstrează soarele în suflet, emanând speranță molipsitoare. Se pierde în zare, pe străzi, purtând cu sine strălucirea. E o culoare ce vibrează sub lumina reflectoarelor vieții.

Gabriela Tăbăcaru


Publicat

în

, , ,

de către