Lexa, un om al succesului

Lexa_Alexandra_Ioana_Blaga_voleiTrăim într-un timp în care activitățile sportive sunt clasate la coada clasamentului în ceea ce privește preocupările de zi cu zi ale românilor. Fie că vorbim despre lipsă de timp, comoditate sau structura fizionomică, sportul este de cele mai multe ori neglijat în favoarea altor activități. Nu mai vorbim despre părinții care, deși văd un potențial în odraslele lor se împotrivesc cu înverșunare unor activități sportive de performanță sau la nivel de amator.

De multe ori părinții uită că o minte sănătoasă se dezvoltă într-un corp sănătos și consideră că activitățile sportive sunt un impediment în dezvoltarea personală a copiilor. Este drept că statul român nu încurajează foarte mult tinerii pentru a se îndrepta spre o carieră sportivă, iar părinții sunt nevoiți să depună un efort financiar deloc modest pentru ca micuții lor să-și poată continua cariera.

Cum în viață nimic nu este imposibil, iată că școala poate face un cuplu extraordinar cu activitățile sportive. Un astfel de exemplu demn de admirat ni-l oferă Alexandra Ioana Blaga. Deși, tânăra nu se află momentan în România, reușesc să o cunosc printr-o discuție avută cu mama ei, Corina Chișpan. O doamnă plină de vitalitate, mereu zâmbitoare și mai ales vorbăreață. Un om frumos, ambițios, care și-a susținut fiica în fiecare clipă. Se spune că așchia nu sare departe de trunchi, iar zicala nu se dezice nici în cazul nostru.

Alexandra_Blaga
Alexandra Ioana Blaga

Lexa, așa cum o alintă cunoscuții este o tânără carismatică, muncitoare și mereu într-o formă fizică de invidiat și toate acestea datorită sportului. Și-a început cariera în clasa a VI-a la CSS Bacău sub îndrumările antrenorului Dumitru Matanie. Urmează studiile liceale la Colegiul Național Gheorghe Vrănceanu și în același timp se transferă la clubul de volei din Focșani. Prin multă muncă și pasiune, reușește să câștige alături de echipa ei medalia de bronz în cadrul competiției Fun Sports 2012.

Deși a fost nevoită să facă naveta săptămânal între Focșani și Bacău, Lexa a absolvit un Colegiu, cotat ca fiind printre cele mai bune 10 din țară, obținând peste 9,80 la examenul de bacalaureat. Impresionant nu? Iată că se poate să faci performanță atât în sport cât și la școală. Fire ambițioasă și luptătoare, Lexa se numără printre studenții Universității din Viena și, totodată, face parte din echipa renumită de senioare SVS SCHWECHAT.

Printre cei cărora Lexa le datorează succesele sunt şi domnii antrenori Marian Rădulescu şi Traian Snel.

Cu planuri mărețe de viitor Lexa și-a propus să cucerească podiumurile internaționale, căci, după cum spunea Teodoreanu, sportul reprezintă o formă de manifestare eminamente artistică a ființei umane.

Mihaela – Ștefania Puțeanu

Echipa_Lexa
Echipa CSS Bacău junioare, din care face parte Lexa (antronor Traian Snel)
Alexandra_Blaga_volei
Lexa în cadrul echipei de senioare de la Focşani (antrenor prof. Marian Rădulescu)

Publicat

în

, ,

de către