Raluca Pichiu – un câștig pentru dans!

Dansul are puterea de a ne înviora, făcându-ne să fim mai optimiști și mai încrezători în forțele proprii. Este cunoscut drept un mijloc de exprimare a unui mesaj printr-o succesiune de mișcări ritmice, variate și expresive ale corpului, executate în ritmul muzicii, cu un caracter de artă sau de divertisment.

Raluca Pichiu, dansatoare și creatoare de modă
Raluca Pichiu, dansatoare și creatoare de modă

Există oameni care transformă dansul într-o profesie, combinând pasiunea cu modul de a-și câștiga existența. Raluca Pichiu este o tânără antrenoare de dans sportiv, pe care mulţi părinţi din Bacău o cunosc drept instructoarea de dans a copiilor de toate vârstele, care doresc să practice şi să se perfecţioneze în arta mișcării ritmate.

Raluca Pichiu îmbină mai multe stiluri de dans, iar asta îi atrage pe cursanţii ei. Îşi împarte timpul între dans şi şcoală (fiind studentă la Litere, la Universitatea „Vasile Alecsandri”) şi am oprit-o pentru câteva momente să ne spună povestea ei și ce planuri de viitor are în lumea dansului.

La vârsta de 6 ani, părinţii au înscris-o pe Raluca la Clubul de dans sportiv “Distinct”, unde ea  a fost impresionată și a dorit să înveţe cât mai multe. „Mă definea o sete de cunoaştere şi minuţiozitate” spune Raluca referindu-se la primul ei contact cu dansul sportiv, care a pus stăpanire pe ea imediat. „Dansam oriunde puteam şi cât de mult mă ţineau picioarele. Mi-am dat seama că asta este ceea ce vreau să fac de acum inainte. Am ales dansul, iar dansul m-a ales pe mine.” După mulţi ani de muncă, Raluca a reuşit să ajungă instructor de dans, iar acum predă ore de dans multor copii din Bacău.

Ce rezultate ai obținut pană in prezent?

De-a lungul anilor am participat la numeroase concursuri naţionale. În ultimii trei ani m-am axat mai mult pe antrenorat, am pregătit copii de diferite vârste pentru competiţii, clasându-ne de cele mai multe ori pe locul I.

Cine te-a îndrumat să porneşti pe această cale?

Instructorii pe care i-am avut pe parcurs sunt principalii responsabili pentru multe dintre lucrurile frumoase din viața mea. Marii maeştri pe care i-am întâlnit (şi cu care m-am pregătit) m-au inspirat, m-au ajutat, iar datorită lor ştiu unde vreau să ajung.

Cât timp aloci pasiunii tale?

Pentru a fi un bun dansator, dar şi instructor, este nevoie de multă muncă, de numeroase ore petrecute zilnic în sala de dans, de sacrificii, ambiţie, dorinţă de a reuşi şi sprijin din partea familiei si a celor din jur.

Ce planuri ai pentru viitor?

Dansul reprezintă un capitol foarte important din viaţa mea, o parte care mă face să mă simt împlinită. Voi continua să mă antrenez si să mă perfecţionez, pentru a deveni o dansatoare şi un instructor excelent, demn de urmat. De asemenea, voi continua să le predau copiilor, pentru a-i învăţa că dansul este expresia vieţii, mişcare şi energie. Dansul creează emoţii, el înseamnă curaj şi iubire. El dăruieşte trupului graţie, frumuseţe, sănătate.

Elena-Paula Rusu

9 ianuarie 2014

Vezi proiectul nostru „Tineri jurnaliști” / „Young journalists”