Les Girafes – spectacol incendiar la Bacău

Începând de pe 1 august, băcăuanii au parte de o perioadă încărcată de evenimente culturale dintre cele mai diversificate. Primele trei zile ale lunii aduc în fața spectatorilor momente artistice susținute în aer liber, care încununează cu fast toropeala din timpul zilei.

Dacă sâmbătă seara privitorii au fost încântați de spectacolul jocurilor de artificii, iată că în următoarea seară, spectacolul a crescut în intensitate, oferindu-le celor prezenți o imaginea amplă a unui moment artistic intitulat Les Girafes.

1

 

Una dintre cele mai prestigioase companii de manifestări artistice stradale din Europa, înființată cu trei decenii în urmă, Compagnie Off, a dat viață orașului printr-o paletă de sunete, efecte și culori. Spectacolul a transformat, lent, o seară monotonă din aria urbană, într-o poveste  de basm desfășurată la înălțime. Uimirea și fascinația publicului au fost oferite de prezența girafelor mânuite cu atâta dibăcie de cei de la Compagnie Off. Girafele roșii (da, girafele roșii!!!) au încântat privirea celor prezenți și au sedus mințile lor spre reverie.

Deși, poate au existat la început anumite ezitări și ambiguități în receptarea mesajului piesei, pe parcurs, momentul a crescut în intensitate, finalul fiind unul pe înțelesul tuturor. Scena a debutat în fața Casei de Cultură și s-a mutat pe parcursul unei ore și jumătate până în fața hotelului Moldova. Nu au lipsit momentele comice, dansul și expresivitatea. Toate au creat un moment poetic în care s-a conturat o poveste de dragoste tipic shakespeariană condimentată cu năbădăile cotidiene.

Spectacolul a făcut parte din secțiunea „Street Art Performance”, din cadrul evenimentului Theaterstock, organizat de Teatrul Municipal Bacău. Prezența celor de la Compagnie Off, va fi încununată cu ultima reprezentație stradală, în seara aceasta (3 august 2015) la orele 11:30 în centrul orașului Bacău.

Mihaela Ștefania Puțeanu

3

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Publicat

în

,

de către