Magie în mâini

Degetele merg greu pe tastatură… Nu prea nimeresc butonul… Un ochi e aproape închis, iar celălalt e deschis pe jumătate… Ce ceață e pe monitor… Casc… Nu mi-e somn. Nici lene… Parcă pluteeesc… Și acum mi-aș dori să am un sunet din acela din filme, care întrerupe banda visării. Trezirea! Ce v-ați imaginat voi oare?! Pun pariu că e greșit. Sunt sub efectul magiei… masajului!

20150831_181018

Astăzi am pornit pe urmele relaxării terapeutice. Așa am luat la rând ce-i mai sănătos de vizitat prin zonă, și-am ajuns la Salina Târgu-Ocna, la izvoarele din Slănic și la… Alexandra! După o zi de plimbare revitalizantă prin locuri odihnitoare, ne-am prefăcut totuși obosiți de drumul lung, ca să pătrundem în ce-are stațiunea mai prețios – Sanatoriul Balnear Slănic Moldova.

[timed-content-client show=”00:05:500″ hide=”00:20:2000″]Dacă vrei să scriem ceva frumos şi despre tine, afacerea ta sau evenimentul organizat de tine, contactează-ne aici.[/timed-content-client]

Văzând cât răsfăț se desfășoară în sălile de terapie, ne-am simțit ca niște săraci în fața cărora se dădea ospăț. Și pentru că vulpea, dacă nu ajunge la struguri, zice că-s acri, am urmărit și noi proverbul ca să punem lucrurile în mișcare. Rezultatul a fost punerea în mișcare a mâinilor Alexandrei, care ne-a făcut cate un masaj de ne-a trecut toată acreala de vulpițe îmbufnate.

AlexandraMaxim2Un om de preț al Slănicului, iată, vine din Onești – orașul natal. Deși pornise pe cu totul alt drum, absolvind la Iași Facultatea de Economie si Administrarea Afacerilor, la 26 de ani a fost inclusă în echipa de profesioniști al unuia dintre cele mai căutate sanatorii din țară. Pasiunea pentru acest domeniu i s-a materializat în absolvirea Facultății de Kinetoterapie și în experiența practicii de după, în care s-a implicat trup și suflet. Acum Alexandra Maxim ajută sute de oameni care poposesc în stațiune în căutarea recuperării desăvârșite. Magia din mâinile ei a purtat-o în magia Slănicului, care i-a devenit al doilea „acasă”. Tinerețea îi curge prin vene cu forță, având un caracter puternic ce emană hotărâre și determinare. Fără să o cunoști dinainte, pur și simplu știi că, dacă s-a apucat de o treabă, o va face bine, iar pacienții i se lasă în grijă cu toată încrederea, prețuind-o atât ca terapeut, cât și ca om.

Noi o prețuim și ca prietenă pe Alexandra, care, după o zi de luni extrem de încărcată, și-a pus oboseala-n cui și ne-a poftit la ea, arătându-se zâmbitoare și fericită să-și primească oaspeții inoportuni. Gazdele te întâmpină de obicei cu o băutură în pahar și-un tolănit într-un fotoliu din care cu greu se mai ridică cineva. Ea face altfel. Te invită direct să te dezbraci și să te întinzi pe pat. …Sper că nu vi s-a declanșat din nou imaginația stârnită la început! Alexandra nu uită că e kinetoterapeut nici când termină programul. Așa cum a fi părinte este un job full time, ea este o profesionistă și în afara orelor de lucru. Musafirii ei, care de această dată fericită am fost noi, sunt răsfățați cu un masaj de relaxare ca la carte. Din arsenalul de uleiuri și loțiuni aromatice, ea face alegerea perfectă, îmbinând un parfum plăcut cu o conversație prietenoasă și cu un masaj… divin! căci nu găsesc alt cuvânt mai aproape de adevăr, care să descrie mai bine senzația pe care o ai atunci când simți pe piele magia din mâinile Alexandrei.

…Degetele merg greu pe tastatură… Nu prea nimeresc butonul… Un ochi e aproape închis, iar celălalt e deschis pe jumătate… Ce ceață e pe monitor. Casc… Nu mi-e somn. Nici lene… Parcă pluteeesc… Sunt sub efectul magiei… masajului…

Gabriela Tăbăcaru


Publicat

în

, ,

de către