Un suflu de energie ritmată

Adamas2Ca să mai stingem aburii rutinei dintr-o caniculară zi de vară, am decis să ne vârâm năsucul într-un loc în care plictiseala are interzis. Așa au ajuns să ne poarte pașii pe un coridor luminos, în care domnea o răcoare înviorătoare. Nu dăduserăm agitația de afară pe un calm leneș, ci renunțaserăm la stresul cotidian pentru o oază de relaxare în ritm săltăreț de dans.

Cu grijă să nu deranjăm, am deschis ușa unei săli în care se respira energie și poftă de viață. O muzică vioaie ne-a inundat auzul, făcându-ne să privim tot mai curioși la ce avea să ne dezvăluie încăperea. Trupuri zvelte de tineri cu chip vesel frământau podeaua cu pași întortocheați, unduindu-se toate odată spre a crea o imagine de ansamblu armonioasă. Un loc mare, luminos, în care se respira aer de sănătate, adăpostea oameni cu inițiativă, puși în slujba unui stil de viață corect.

RomeoCameliaAdamas2Aici l-am întâlnit pe Romeo Tănasă, unul dintre fondatorii a ceea ce s-a numit la început Clubul Dance Energy, cunoscut din 2012 drept Academia de Dans Adamas. I se citea pe chip buna dispoziție, purtând cu sine un suflu de vigoare. O apariție atrăgătoare, sporită de atitudinea confientă, făcea din Romeo instructorul de dans ideal. Ne-a invitat amabil să pășim în lumea sa, dezvăluindu-ne farmecul muncii pe care o practică de mulți ani cu tot mai multă dăruire și pasiune. Specializat pe dans sportiv, dans modern, urbhanize și dansul mirilor, Romeo are în spate un bagaj serios de cunoștințe și experiență.

La fel ca toți ceilalți antrenori din cadrul Adamas, este dansator profesionist de performanță, familiarizat cu lumea concursurilor atât din postura de concurent, cât și din cea de instructor. Astfel, reușește să obțină rezultate maxime, îndrumându-și elevii spre cel mai bun nivel pe care-l pot atinge. Datorită implicării sale productive în pregătirea primelor grupe care s-au înscris la Dance Energy, clubul a pornit pe un drum în ascensiune, ajungând la sfârșitul lunii septembrie a anului 2014 să fie găzduit de cea mai mare sală de dans din Bacău.

Acum îi trec pragul, indiferent de vârstă, zeci de oameni doritori să învețe în cele mai bune condiții, sub îndrumarea unor profesioniști desăvârșiți. De la un număr modest de numai 3 grupe, câte s-au format în primul an, s-a ajuns în prezent la rezultate deosebite, rod al unei implicări serioase ce face dintr-o activitate recreativă un motiv de veritabilă mândrie.

Adamas3

Cofondatoarea Camelia Ciocan, un spirit calm și binevoitor, pe al cărei chip angelic nu se citește vârsta, este partenera de dans a lui Romeo și are deosebite merite în reputația prestigioasă de care se bucură în prezent Academia. Atât efortul lor, cât și al celorlalți antrenori, fac posibile evenimente precum Cupa Adamas, care, fiind la început un concurs de dans sportiv regional, a căpătat o importantă valoare, devenind din 2013 competiție națională. Dance Energy Festival este un alt exemplu de eveniment, acesta emanând un aer destins, întrucât este organizat pentru copii, fiind adunați spre bucuria lor cântăreți, dansatori și actori.

Academia Adamas este un regat al dansului, ce-și poartă membri pe culmi înalte ale succesului, fiind deschis în același timp începătorilor care vor să facă performanță sau doresc să se relaxeze printr-o activitate benefică sănătății și bunei dispoziții.

Încheind vizita, ne-am trezit afectați de energia ce domina locul, îndreptându-ne spre ieșire în pași de dans, cu gândul la trupurile zvelte ale dansatorilor.

Gabriela Tăbăcaru