Menta și beneficiile ei

menta, sanatateMenta este o plantă îndrăgită încă din antichitate atât pentru gustul pe care-l are, cât și pentru aroma și pentru proprietățile multiple pe care le are. Menta este folosită în multe domenii, în cosmetică, alimentație,  medicină chiar și în alimentație, fiind considerată o plantă – minune, care luptă împotriva multor boli, maladii, infecții ș.a.

Mai jos, voi trece în revistă câteva din beneficiile pe care le poate avea planta – minune:

1. Are proprietăți curative și de detoxifiere;

2. Calmează durerile de cap;

3. Are efect ușor – antibiotic ;      

4. Ameliorează durerile musculare și de articulație;

5. Este utilă în lupta împotriva acneei și iritațiilor de piele.

De asemenea, menta este o plantă din care se pot prepara ceaiuri care ajută la relaxare, mai ales în cazul suprasolicitărilor psihice: menta previne infecțiile respiratorii, ameliorează dezechilibrele emoționale, mai ales depresiile.

Menta are un puternic efect asupra membrelor inferioare și, de asemenea poate fi întrebuințată în combaterea stresului. Pentru uzul extern, menta se folosește la revigorarea și întinerirea pielii, la catifelarea și matifierea ei.

În altă ordine de idei, menta are o gamă variată de beneficii, aduce un surplus de sănătate vieții noastre. Este recomandat să fie consumată mai ales în stare naturală. Chiar dacă nu locuiți la casă, puteți să cultivați menta și în ghivece în balconul apartamentului.

Maria Bocicov