5 sfaturi pentru un păr mai sănătos

fata, parE lucru bine – știut că toate doamnele și domnișoarele își doresc să aibă un păr cât mai des, frumos, mătăsos și fără probleme. Acest lucru însă ne dă bătăi de cap, de multe ori, pentru că în realitate, a avea un păr sănătos e mai greu și implică multă grijă, mai multă decât ne-am gândi. Există însă câteva reguli importante de care ar trebui să ținem cont în mod obligatoriu pentru a obține rezultatul dorit și pentru a avea podoaba capilară exact așa cum o râvnim.

1. Niciodată nu vă periați părul când e ud

Chiar dacă vreți să-l aranjați așa încât să arate bine atunci când se usucă, nu e deloc bine să vă periați părul imediat ce ați ieșit din duș. Când e ud, acesta devine de 3 ori mai fragil și se rupe foarte rapid și pe lângă asta, vârfurile vor avea de suferit, pentru că se vor despica și mai rapid.

2. Uscați-vă părul în mod natural

Chiar dacă pare banal și de modă veche să vă uscați părul fără a folosi foeohn-ul, acest lucru aduce multe beneficii. Lăsați-vă părul să se usuce natural, fără a-l trata chimic sau în vreun alt fel, pentru că utilizarea foehn-ului duce la deteriorarea și ruperea părului. Așa că, cel mai bine este să vă lăsați părul să se usuce natural, mai ales dacă trebuie să mergeți undeva, ca să nu stați să-l chinuiți cu 10 minute înainte de plecare.

3. Nu neglijați tunsul vârfurilor!

Chiar dacă nu vreți să renunțați nicidecum la părul dvs, iar fiecare centimetru de păr e prețios, trebuie să înțelegeți că tunsul vârfurilor face parte din prevenirea îmbolnăvirii lui sau menținerea sănătății podoabei capilare. Așadar, e bine să renunțați la 2-3 cm de păr la fiecare o lună-două, pentru a renunța la cea mai bătrână parte a părului: vârfurile.

4. Masați-vă scalpul

Un masaj al scalpului e binevenit oricând, mai ales când faceți duș. Masajul ajută la circulația sangvină, la relaxare și chiar la creșterea părului. Evitați însă masajul cu unghiile, pentru a evita rănirea.

5. Folosiți produse pentru păr cât mai naturale

Șampoanele, balsamurile, măștile, uleiurile: toate ar trebui să fie cât de cât naturale sau măcar de calitate, pentru a stimula creșterea, pentru a ameliora căderea și deteriorarea părului.

Nu uitați, în joc e podoaba capilară, iar așa cum am zis mai sus, părul este prețios, e foarte important să îl îngrijiți cu atenție sporită. După cum spunea Martin Luther, părul e cel mai frumos ornament al unei femei, așa că faceți un sacrificiu și alegeți ce e mai bun pentru sănătatea lui!

Maria Bocicov


Publicat

în

, ,

de către