Anca Pintilie dăruind… Cheia Raiului

De unde se naște firul de iarbă se deslușește un toc subțire care pornește în sus, susținându-i glezna delicată. Un alb domol îi îmbracă pielea fragedă, pliindu-se pe liniile-i fine. Vântul îi respiră în poale, iar ele valsează deasupra pământului, trecând peste el cu o mângâiere… Îi ghicesc trupul sub sărutul broderiei vaporoase, în ale cărei valuri mi se odihnește privirea. Părul negru i se leagănă pe umeri, atingând firul de in împletit ce o învelește gingaș. Simplitatea ei strălucește în fiecare por al rochiei impregnate de eleganța detaliului. În ea stă lucrul mâinilor delicate, ce au revărsat pasiunea creației în zile și nopți de iscusință. Alunecă pe unduirea ei raze ludice, care se fac părtașe ale unui farmec ce învie amintirea unui secol adormit printre zidurile unui palat.

anca_simona_pintilie_cheia_raiului (16)
Anca-Simona Pintilie

Domnița aceasta care întrupează o eleganță romantică își poartă pașii prin locuri alese, dăruind Cheia Raiului. Cu ea se poate pătrunde în paradisul adevăratelor veșminte, în fața cărora trupul se închină. Nu ne îmbrăcăm doar ca să ne acoperim, ci pentru a ne spori identitatea. Prin haine arătăm o parte din noi și împărtășim frânturi de personalitate picurate într-un stil aparte. Țesături prețioase se împletesc în adevărate bijuterii pentru trup, devenind simboluri ale respectului de sine și ale respectului pentru sănătate. Cheia Raiului deschide porțile spre cunoașterea calității perfecte, menite să ne pună în valoare, răsfățându-ne pielea și încântându-ne spiritul. Din mâinile delicate ale celei ce se prezintă cu încredere în fața atâtor ochi curioși ce o sorb din priviri, se naște arta împletiturilor de lux.

Din fire naturale, ce alcătuiesc materiale prețioase, Anca-Simona Pintilie își revarsă cu pasiune și dăruire creativitatea în rochiile din care i se compune comoara. Purtând mereu o piesă specială, ea este un magnet al admirației tuturor, emanând o frumusețe simplă, în care gândul se pierde. Privind-o, clipa devine magică, iar simțurile sunt mângâiate de candoare. Se citește pe chipul ei sănătatea care i se oglindește în fiecare por. Cu glasu-i duios ce i se leagănă în vorbe alese, invită ascultătorul hipnotizat de eleganță să-și plece urechea la povestea ei, pătrunzând în Raiul firului de in, al lânii și al mătăsurilor din care rochii asemenea celor ce o îmbracă pe ea își așteaptă stăpânul. În ton cu decorul Castelului Sturdza din Miclăușeni, Anca pare o domniță a anilor 1900, cu un pas în prezentul ce astăzi se desfășoară. Aceeași ținută mândră, dar adaptată contemporaneității.  O rochie de splendoare, atinsă de simplitate și respect. Ea pune în valoare frumosul și respectă bunăstarea, considerând trupul un templu pe care numai veșminte prețioase îl pot atinge. Ea ne învață să ne iubim și să facem alegeri pe care le merităm. Prin Cheia Raiului, Anca își împărtășește sufletul visător, al cărui univers este alcătuit din frumusețe pură, neîntinată.

Gabriela Tăbăcaru

anca_simona_pintilie_cheia_raiului (4)  anca_simona_pintilie_cheia_raiului (13)

 


Publicat

în

, , , ,

de către