Scorțișoara – un condiment minune

condimente, scortisoara, sanatateMireasma de scorțișoară ne duce cu gândul departe, undeva în miez de iarnă, cu gândul la sărbători, la prăjiturile bune și moi abia scoase din cuptor sau la un pahar de vin fiert, gata să fie sorbit lângă lemnele care trosnesc în vatră.

Scorțișoara este un condiment bun și chiar util în bucătărie și nu numai. De asemenea, de mii de secole, scorțișoara este cunoscută și apreciată pentru proprietățile ei medicinal multiple. Strămoșii noștri au știut acest lucru din instinct, iar medicina modernă nu a făcut nimic altceva decât să confirme acest lucru în prezent. Există două tipuri de scorțișoară: Ceylon și Cassia. Scorțișoara se extrage din copacul Cinnamomum.

Așadar, vă prezint mai jos câteva din multitudinea de beneficii ale acestui condiment minune.

1. Are proprietăți antiinflamatorii

Atunci când în organismul uman apare o inflamație, ea trebuie neapărat înlăturată. Scorțișoara are proprietăți antiinflamatorii anume datorită faptului că ea conține antioxidanți puternici. Astfel, scade și riscul aparițiilor altor boli cauzate de inflamații netratate.

 2. Are efect antidiabetic

Scorțișoara ajută la scăderea zahărului din sânge și numeroase studii științifice și testări au demonstrat acest lucru. Doza zilnică de scorțișoară recomandată în acest sens este de 1-6 grame.

3. Ajută la lupta împotriva cancerului

A fost demonstrat că acest condiment ajută la prevenirea și tratarea cancerului, ajutând la stoparea creșterii necontrolate a celulelor canceroase.

4. Ajută la lupta împotriva kilogramelor în plus

Scorțișoara e un condiment benefic și pentru a scăpa rapid și ușor de kilograme, pentru că inhibă pofta de mâncare, elimină ușor și rapid toxinele din organism și îmbunătățește digestia.

5. Îmbunătățește sistemul imunitar și se folosește și în dermatologie

Consumată cu mierea de albine, scorțișoara ajută la creșterea imunității organismului și, astfel, la prevenirea bolilor. De asemenea, un amestec de scorțișoară și miere poate fi folosit cu succes ca unguent, mască de față etc, în cazul  unor afecțiuni dermatologice.

Aceste fiind spuse, concluzia este că scorțișoara ar trebui să fie nelipsită din casă, pentru că e un adevărat aliat în lupta împotriva bolilor și pentru o viață sănătoasă!

Maria Bocicov