Sanatoriul Balnear Slănic Moldova

Stațiunea Slănic Moldova. Ce vă inspiră acest loc? Până acum, de câte ori veneam aici, eram mânată de un dor de mine însămi. Fugeam de realitatea mea ascunzându-mi privirea printre brazii de pe munte, pășind pe potecile izvoarelor, ori admirând frumusețea parcului. Totul îndemna la meditație, la contemplație, la o stare de bine pe care atât de însetat o râvnea sufletul meu. Un om drag alături, în loc de smartphone, și un loc de pace în loc de apăsarea orașului. Totul rezulta într-un refugiu.

20150831_163840

Dar iată-mă din nou în Slănic. Dacă înainte veneam să-mi caut liniștea, acum am venit să-mi găsesc sănătatea. I-am dat o șansă maturității să-mi deschidă ochii minții spre a vedea ce altădată n-am văzut. Și ceea ce-a ignorat mereu privirea s-a deslușit acum în calea mea: Sanatoriul Balnear Slănic Moldova.

O clădire pictată pe verdele pădurii la poalele căreia zace, privește cu aparentă sfială la hotelurile maiestuase de peste drum. Decorul de poveste al stațiunii fură ochiul, lăsând prea puțin interes pentru o căsuță ascunsă dupa un pom. Dar se știe că esențele tari se țin în sticluțe mici, iar regula se aplică aici cu vârf și îndesat. Înaintând spre ea, te aștepți să pui distanță între pasul tău și orice urmă de turist care cu siguranță se perindă pe străduțele frumos pavate. Exteriorul doarme, e liniște în jur, ca și când n-ar fi nimeni.

20150831_192344

Dar, iată, am deschis ușa și am trecut pragul. De atât a fost nevoie ca să descoperim unde pulsează adevărata inimă a Slănicului. Ferit de ochii neștiutorului se arată acest portal spre forfota vitalității! Ambalajul se știe de multe ori a fi înșelător prin frumusețea lui iluzorie, dar de aceasta dată mirajul creat contrastează în mod diferit cu surpriza din interior. În loc de un produs supraevaluat, locul pare să poarte ceva din înțelepciunea unui om bogat și discret, care arată mai puțin decât are.  Iar acest sanatoriu are de toate!

Găsindu-se chiar în centrul stațiunii, stă închis între ziduri universul complet al răsfățului balnear. Poate, la fel ca mine, v-ați aștepta să pătrundeți într-o deprimare de spital cu miros greoi de chimicale, numărând secunde lungi pe durata vizitei. Realitatea vă va contrazice vesel, încântându-vă simțurile cu o atmosferă de spa. Pneumoterapia, hidroterapia, masoterapia, kinetoterapia, electroterapia, magnetoterapia, laserterapia, termoterapia și serviciile de explorări funcționale. Toate aceastea sunt niște denumiri pentru o veritabilă re-la-xa-re! Doar că, din nou, reclama nu e goală, ci poartă cu sine încărcătura sănătății desăvârșite, care revigorează toți porii!

AlexandraMaxim_Sanatoriu1

Oamenii care vin în concediu aleg să-și petreacă vacanța aici, la sanatoriul care le pune la dispoziție absolut tot confortul la prețuri foarte accesibile. Fiind o instituție de stat, acesta lucrează în avantajul pacienților care sunt lăsați pe mâinile pricepute ale kinetoterapeuților. Cu toții își lasă stresul acasă, așteptând să fie răsfățați complet, căci la Slănic e singurul sanatoriu care oferă un pachet de 6 tratamente pe zi, cea mai generoasă ofertă din țară! De aceea este foarte căutat, iar zeci de doritori rămân pe listele de așteptare, căci locul e întotdeauna ocupat  de cei mai rapizi. Personalul îți e prieten. Nu dai de răceala spitalului și de oameni încruntați, ci de glasuri care socializează pe holuri, uitând că stau să aștepte ceva. Terapeuții sunt gazdele tale, care știu că li te lași pe mână cu totul. Așa că-ți masează trupul, gonind grijile de oriunde s-ar ascunde.

Eu veneam aici pentru liniștea minții. Acum am venit pentru odihna trupului. Ca o poveste în poveste, aici e relaxarea în relaxare. Adică Sanatoriul Balnear în Stațiunea Slănic Moldova. Sunt ca două straturi de liniște, ce se îmbină în profunzime. E locul în care te regăsești pe tine întreg: vesel, liniștit și sănătos.

Gabriela Tăbăcaru