Adamas - dansul o parte din tine - Revista EduSoft

Adamas – dansul o parte din tine

club_adamasEste cunoscut faptul că rutina de zi cu zi este o povară pentru multe persoane. Dintr-o dorință de a scăpa de plictiseală și de a face activități care să le anime spritul, tot mai mulți oameni se implică în activități, care pot deveni în timp o pasiune. Fie că vorbim despre înot, dans, lupte marțiale, sau alte sporturi, toate au menirea de a alunga monotonia din viața de zi cu zi. Iar dacă sportul pe care îl practici aduce foloase și în viața socială, atunci nu stai mult pe gânduri și te apuci de treabă. Un astfel de sport care să-ți tonifice corpul, să te relaxeze, să te mențină tânăr, dar care să-ți fie de folos și în anuite ocazii este dansul.

Dar, pentru a învăța pașii de dans pe diferite stiluri muzicale, ai nevoie de un instructor profesionist, de o locație accesibilă, dar și de un preț nu foarte piperat. Așa că, m-am  gândit să vă vin în ajutor cu o propunere. Am luat la pas câteva săli de dans și așa am ajuns în Cora, la etajul 1, unde își desfășoară activitatea Clubul Sportiv Adamas.  Deși sunt o fire pretențioasă, fiind greu mulțumită de oameni sau de instituții, locații etc, iată că de cum am pătruns în mijlocul celor de la Adamas scepticismul meu a dispărut.

RomeoCameliaAdamas1Primul contact  l-am avut cu Romeo Iulian Tănasă, instructorul fondator al Clubului. Fire șarmantă, binedispusă, pe al cărui corp se văd orele intense lucrate pe ritmul de dans    Tot aici facem cunoștință cu tânăra Camelia Ciocan, instructor fondator al Academiei. Aflăm că Academia Adamas oferă cursuri de dans pentru copii, tineri, adulți, practic oricine, indiferent de vârstă se poate înscrie. Clubul a luat ființă în 2008, iar de atunci până până în prezent sute de persoane au trecut prin sălile de dans Adamas.

Cursurile de dans îndrumă atât începători, cât și profesioniști, nu puține fiind competițiile la care au participat. De asemenea, Academia Adamas organizează evenimente diverse evenimente destinate iubitorilor de dans: Dance Energy Festival, Cupa Adamas.

Mihaela -Ștefania Puțeanu