Fă-ți timp măcar o clipă

Vfericire, fata iața e un dar sacru pe care îl primim o singură dată. Dar suntem atât de ocupați să alergăm în toate părțile în căutarea lucrurilor atât de inutile și de neimportante, încât uităm să ne mai facem timp să trăim. Uităm că viața trece, timpul trece și că într-o bună zi, va fi prea târziu. Așa că, fă-ți timp pentru tine. Fă-ți timp să stai cu tine, doar tu și gândurile tale, doar tu și emoțiile tale, doar tu și sentimentele tale. Privește-te în oglindă, analizează-te, rezonează cu sufletul tău. Caută în adâncul lui ca să vezi ce-și dorește cu adevărat și nu mai fugi de tine. Fugi de lucrurile care te întristează, care te pun pe gânduri, care te fac slab. Fugi și îndreaptă-te înspre cele care-ți aduc plăcere. Îndreaptă-te către lucrurile mici, dar care sunt în stare să te facă fericit.

Fă-ți timp să mergi Acasă, să te dai în leagănul copilăriei, să alergi cu câinele tău, să strângi flori, să nu te gândești la nimic din ce ți-ar putea zgudui liniștea, să-ți hrănești sufletul cu pace.

Fă-ți timp să stai cu părinții tăi. Să privești un film cu ei și să râzi, să te bucuri de fiecare clipă petrecută cu ei. Amintește-ți de vremurile când erai doar un copil și totul era atât de simplu. Petrece cât mai mult timp cu ei, căci într-o bună zi, o să-ți fie dor de ei…

Fă-ți timp să-ți vizitezi bunicii, să le asculți povețele, să le asculți poveștile de viață, atât de simple, atât de frumoase și pline de tâlc.

Fă-ți timp să ajuți pe cineva fără să aștepți ceva în schimb. Acesta e cel mai de preț dar pe care îl poți oferi cuiva: să ajuți sincer, fără alte interese. E atât de rar întâlnit un astfel de ajutor!

Fă-ți timp să te joci cu un copil, să te strâmbi, să te simți copil, să vorbești cu el în limba lui, să îl iei în brațe, să-l faci să râdă.

Fă-ți timp să stai de vorbă cu un bun prieten, să-l asculți și să-ți ofere ascultare. Să te eliberezi de toate gândurile care te macină, să povestești, să faci glume, să vă îmbrățișați și atunci, vei realiza cât de prețios este să ai un prieten care se uită la tine cu căldură și sinceritate.

Fă-ți timp să te distrezi, să citești, să scrii, să cânți, să dansezi sau să faci orice altceva ce te-ar ajuta să-ți exteriorizezi emoțiile.

Fă-ți timp să depeni amintiri, pentru că doar ele ne apropie mai mult de trecutul nostru, de noi, cei care am fost și nu mai suntem, de oamenii care au rămas prinși acolo, de întâmplările care ne-au marcat: unele mai dulci, altele mai dureroase…

Fă-ți timp să gătești mâncarea ta preferată și s-o împarți apoi cu cineva.

Fă-ți timp să mergi undeva unde n-ai mai fost de mult timp. Vei fi atât de surprins! Unele locuri s-ar putea să nu se fi schimbat, iar în altele s-ar putea să vezi cât de mult te-ai schimbat tu. Sau mergi undeva unde ți-ai dorit dintotdeauna să mergi.

Fă-ți timp să îi spui cuiva cât de mult îți lipsește; să-i spui cuiva cât de important este pentru tine sau cât de drag îți este. Sau, de ce nu? Spune-i cuiva ceva ce nu ai avut curaj să-i zici până acum. Poate că lucrurile vor lua o altă întorsătură, poate că viața ta se va schimba, poate că acea persoană va simți la fel.

Fă-ți timp să-ți trăiești povestea de iubire – cea care e numai a ta. Să oferi mângâieri calde și priviri senine. Să zâmbești, să trăiești intens fiecare clipă alături de cineva cu care te simți Tu, cu care te simți Acasă.

Fă-ți timp, măcar o clipă, în fuga ta înlăcrimată pe pământ, să te oprești un pic, să respiri și să te întrebi dacă ești fericit în acest moment al vieții tale, dacă ești cine ți-ai dorit să fii, dacă persoanele de lângă tine te fac fericit, dacă viața ta e exact așa cum ți-o dorești.

Fă-ți timp pentru toate, așa încât să nu ai regrete, iar la finalul vieții să poți spune: ”Da, am avut timp pentru toate! Da, le-am trăit pe toate!”

Maria Bocicov


Publicat

în

,

de către