Inspirație? Motivație? Tu ești cheia succesului tău!

Ai nevoie de o persoană care să te inspire? Cu siguranță. Oamenii sunt niște ființe ale căror inimi caută de multe ori afecțiune și atenție. Așadar, oamenii  au nevoie să fie mereu încurajați, ascultați, inspirați, motivați. Au nevoie să știe că cineva e acolo, alături de ei și că în felul ăsta, drumul către împlinire e unul mai ușor de parcurs. Căci acest drum e unul greu dacă merg în singurătate pe el. Un drum e mai ușor de parcurs alături de cineva care contează pentru tine și pentru care tu contezi mult. Dar de cele mai multe ori, constatăm cu tristețe că noi, cei care avem nevoie de alinare și companie, ne plimbăm singuri pe un drum pustiu.

inspiration, personAi nevoie de motivație? De cineva să te inspire astfel încât să îți ofere în dar curajul de a încerca lucruri noi?  Desigur, toți avem nevoie de motivație. Motivația vine din dorința noastră de a fi convinși să acționăm într-un anume fel. Avem nevoie de certitudinea că ceea ce facem, e corect; că cee ce facem – e bine. Avem nevoie să fim încurajați că deciziile pe care le luăm, sunt cele mai bune. Avem nevoie de curaj, nu cel pe care-l găsim înăuntrul nostru, ci cel care ne este oferit din afară. Acest tip de curaj ne ajută și mai mult la atingerea unui scop. Sau poate că așa credem noi.

Dacă ai nevoie de inspirație sau motivație, atunci nu căuta prea departe, persoana care te poate schimba, care te poate aduce pe drumul cel bun și care te poate ajută să-ți atingi potențialul ești chiar TU. Tu ești cel mai curajos om din viața ta. Tu ești pentru Tine. Făcut să te ajuți, să te alini, să te mângâi, să te inspiri și să te motivezi.

Căci oamenii vin și pleacă și nu mai poți ști cine îți vrea răul și cine nu. Oamenii se schimbă, gândesc diferit și deseori, te rănesc și ajungi să strângi de pe un drum pustiu cioburi care, întâmplător, aparțin sufletului tău rupt de atâtea ori.

Așa că, îmbărbătează-te singur. Când nu mai crezi în puterea succesului, privește-te. Uită-te în oglindă. Schimbarea vine de la tine. Tu ești unica persoană aptă de a-ți oferi curaj, ajutor, speranță.

om, apus, plaja, mareDe aceea, nu mai sta supărat și nu mai pierde timp căutând oameni care să îți devină tovarăși. Acei oameni te vor găsi fără ca să tragi de ei prea mult sau poate destinul o să-i trimită în întâmpinarea ta…

Începe să te iubești, să te respecți și oferă-ți 3 lucruri de preț ție însuți:

Curajul de a încerca lucrurile care te tentează, care te așteaptă acolo să le descoperi.

Ajutorul de care ai nevoie pentru a ajunge acolo unde ți-ai propus să ajungi.

Speranța pe care să n-o pierzi niciodată – cea care să-ți ofere pace și căldură în suflet.

Viața e un drum scurt și ar fi păcat să înțelegi prea târziu că tu ești cheia succesului tău și că dincolo de acele uși ferecate se află munca depusă de tine, singur. De aceea, nu mai alege să mergi pe drumuri cunoscute și descoperite dinainte. Alege să mergi pe drumuri necunoscute și să construiești o cale nouă. Lasă o urmă, fii TU.

Maria Bocicov


Publicat

în

,

de către