Concursul de informatică pentru fete - Revista EduSoft

Ai o prietenă bună? Sunteţi ca două surori? Dacă băieţii din clasa ta se cred deştepţi şi consideră că informatica e doar pentru ei, demonstrează-le că nu e aşa. Vino împreună cu prietena ta la cel mai cool concurs de informatică. E cool pentru că e doar pentru fete (pe bune!) şi pentru că puteţi să trageţi cu ochiul pe web sau pe cărţi când rezolvaţi problemele. Dar stai să vezi ce probleme: pe lângă probleme clasice de programare în C, cu vectori sau matrice, trebuie să programaţi un joculeţ în Scratch, un mediu de programare vizual, special făcut pentru elevi.

new10_e0Vezi articole de presa despre concursul nostru: in Desteptarea si aici (New Pres Bacau).

DSC_6446Şi asta nu e tot! În timpul concursului, poţi bea liniştită un ceai, o cafea, sau un suc, poţi mânca opizza, iar premiile sunt surprinzătoare. De pildă, la ediţia din ianuarie 2014 fetele au primit…cărţi, haine şi accesorii drept premii. Îţi poţi imagina un concurs şcolar la care, la final, te întorci acasă cuo rochie special croită pentru tine?

În industria IT, procentul femeilor cunoaşte o scădere foarte mare faţă de vremea mamei sau bunicii tale (anii 1980-1990). Tocmai de aceea ne-am gândit la o metodă de a încuraja fetele să meargă în acest domeniu, care este de prezent şi viitor.

Click aici pentru grupul Facebook al concursului,  aici pentru a accesa pagina concursului sau citeste mai departe regulamentul in limba engleza. Vezi aici despre concursul nostru de limba franceza pentru perechi.