Sporturi de vară

handball-150163_640V-aţi pus vreodată întrebarea care sunt sporturile de vară ce pot fi practicate în aer liber şi vă pot ajuta să pierdeţi un număr considerabil de calorii? Acestea nu numai că nu sunt costisitoare, ci vă vor oferi ocazia de a înţelege cât de benefică, frumoasă şi sănătoasă este practicarea mişcării în natură. Mai mult, cel mai adesea, ele pot fi desfăşurate cu prietenii, ceea ce constituie un dublu avantaj: un tonus muscular ridicat şi clipe de calitate alături de cei dragi.

Fie pe un teren, fie într-un spaţiu special amenajat, tenisul reprezintă unul dintre sporturile ce supun corpul la un efort destul de mare. Specialiştii menţionează chiar că o oră de tenis ajută la pierderea a aproximativ 560 de calorii. Dacă, totuşi, consideri acest sport prea solicitant, o alternativă bună este badmintonul, ce presupune o activitate mai puţin intensă şi mai relaxată, dar care consumă într-o oră 350 de calorii. La acestea se adaugă ping-pongul, un sport destinat persoanelor agile şi care ajută la pierderea a 400 de calorii în decursul unei ore.

Voleiul, deşi poate fi practicat şi iarna, în sălile de sport, nu are acelaşi farmec ca atunci când îl joci cu prietenii pe plajă, în apă sau în parc. Dacă intenţia este, pe lângă relaxare, realizarea unui efort mai intens, pentru a ajuta pierderea în greutate, atunci trebuie să practici acest sport pe nisip, căci mersul şi alergatul vor implica astfel un grad mai înalt de solicitare. Nu este deloc de neglijat faptul că o oră de volei determină consumul a 480 de calorii.

În majoritatea parcurilor există amenajate terenuri de baschet, aşa că practicarea acestui sport devine extrem de uşoară. Mai mult, dacă stai la curte, poţi opta pentru amplasarea unui coş da baschet chiar în perimetrul acesteia. Depăşind prejudecata că ar fi un sport masculin, baschetul poate fi jucat de bărbaţi şi de femei deopotrivă, sporind distracţia celor ce-l practică în echipă sau chiar în doi. Subliniem faptul că într-o oră de baschet sunt arse 420 de calorii.

Înotul reprezintă pentru multe persoane o modalitate de a se destinde, dar şi de a se răcori în zilele toride. Privit adesea ca o activitate de ralaxare, se trece cu vederea efortul pe care-l implică acest sport, antrenând o serie numeroasă de muşchi. Fiind unul dintre cele mai solicitante sporturi, specialiştii afirmă că jumătate de oră petrecută apă jucându-te şi înnotând duce la pierderea a 300 de calorii.

Pe lângă acestea, există şi alte forme de a face mişcare, mai populare şi practicate deja de mulţi dintre iubitorii de mişcare, precum: mersul cu bicicleta, alergatul sau mersul pe role. Fiecare dintre aceste activităţi are farmecul ei şi este important să ţinem cont că mişcarea are o contribuţie majoră la menţinerea sănătăţii şi a echilibrului necesar pe timp de vară.

Adelina-Mihaela Poenaru