Garmisch-Partenkirchen – Una dintre cele mai frumoase locații din Germania

Poate că toți avem pe listă Germania ca o destinație de vis. Avem și de ce. Șosele impecabile, străzi curate și o atmosferă organizată și plăcută. Asta am crezut și eu înainte să vizitez. Desigur, eram atrasă de orașele mari, de cele cunoscute poate de toată lumea. Am vizitat câteva dintre aceste orașe dar sinceră să fiu, locul cel mai frumos și care m-a impresionat cel mai mult a fost acest mic sătuc pe nume Garmisch-Partenkirchen. Se învecinează cu Austria și lângă putem găsi cel mai înalt munte al Germaniei- Zugspitze. De asemenea, e locul unde s-au organizat jocurile olimpice de iarnă în anul 1936. Încă de când am pășit în acest sătuc (care semăna mai mult cu un oraș, mai ales că era plin de turiști din toate colțurile lumii) am avut impresia că mă aflu în altă lume. Casele pictate, muntele care parcă se prăbușea peste sat, aerul extrem de curat și atmosfera magică mi-au tăiat răsuflarea. Mereu am avut impresia că în România sunt unele dintre cele mai frumoase peisaje, dar ajungând în Garmisch, mi-am schimbat puțin părerea.

 Castelul Neuschwanstein

Prima destinație a fost castelul Neuschwanstein. Castelul a fost construit de Ludwig al II-lea al Bavariei. El a plătit construirea castelului din propriile fonduri. Arhitectura se încadrează în stilul romantic. Se spune că regele și-a dorit un castel inspirat din basme și astfel deși castelul tatălui său urma un alt stil, Ludwig și-a dorit ceva diferit. Castelul este amplasat pe un munte iar peisajul e cu adevărat rupt dintr-o poveste. De la castel am urcat undeva și mai sus pe munte pentru a obține o altă vedere a castelului. Cascadele care erau la tot pasul, aerul curat și înălțimile amețitoare ne-au copleșit. Spre vârful muntelui erau tot felul de restaurante unde turiștii puteau gusta din bucătăria bavariană. Am mâncat acolo niște gogoși specifice absolut delicioase. Pentru cei puțin mai îndrăzneți,  exista și posibilitatea de a merge cu telecabina prin munți.

Partnachklamm

 

Un alt loc pe care cu siguranță nu veți vrea să îl ratați dacă vă aflați prin zonă e Partnachklamm. Acolo se află una dintre cele mai frumoase cascade. Am mers pur și simplu prin munți, există anumite tunele care indică traseul iar apa curge necontenit de undeva de sus. Desigur, după ce am făcut acest traseu ne-am urcat și pe munte, iar pentru amatorii de senzații tari și de expediții, locul este pur și simplu ideal. Muntele e superb, peisajul e verde, aerul e curat și la tot pasul veți vedea multe flori și multe animale pașnice, văcuțe care pasc ori păsări de tot felul. Deși poate e puțin obositor, totul se merită. La un moment dat, mergând prin munte am văzut un loc unde oamenii așezau pietrele una peste alta. Deși la început nu știam ce înseamnă ori de ce fac asta mai târziu am aflat că acest lucru reprezintă echilibrul, stabilitatea și pacea în viață. După cum și Albert Einstein spunea: „Viața este ca mersul pe bicicletă. Pentru a-ți menține echilibrul trebuie să continui să mergi inainte.” În acel loc pot să spun cu adevărat că m-am reîncărcat deoarece muntele aduce o pace specifică omului.

Concluzii

Vă recomand din toată inima să vizitați Germania, zona Bavariei și mai ales acest sătuc: Garmisch-Partenkirchen. Peisajele care îți taie răsuflarea și ospitalitatea oamenilor vă vor face să vreți să vă reîntoarceți oricând!

Ecaterina Filimon

 

 


Publicat

în

, , ,

de către