Fructele – arma ta împotriva oboselii

Fructe sănătoaseFiecare dintre noi are zile în care se trezește fără chef și energie. Și uneori nici faimoasa cafea de dimineață, de la care așteptăm să ne dea energie, nu prea își face efectul.

Păi, dacă dorim ca pe lângă energie să asimilăm și o doză bună de sănătate, atunci ar trebui să înlocuim, atât cafeau, cât și dulciurile, cu o porție bună de fructe. E bine cunoscut faptul că fructele sunt un adevărat izvor de energie, așadar vă prezint câteva dintre fructele care chiar vă vor umple de voie bună.

Merele – stau desigur în fruntea listei, sunt o sursă excelentă de multivitamine ce pot asigura un aport crescut de vitamine şi minerale benefice sănătăţii organismului. Odată ce organismul tău va fi răsfățat cu acest aport de vitamine, cu siguranță vei fi mult mai energic și mai plin de viață. Deci, acum știi sigur care este arma pe care trebuie să porți mereu cu tine, pentru a lupta cu oboseala.

Portocalele – nelipsite de pe masa de Crăciun și foarte iubite de toată lumea, sunt ușor digerabile și oferă o adevărată ”explozie” de energie. Pentru a te bucura de o energie debordantă întreaga zi, ar fi bine să consumi una-două în fiecare zi. Însă, portocalele nu-ți oferă doar energie,  sunt de asemenea o binecuvântare pentru organism, mai ales în sezonul rece, când imunitatea noastră e vulnerabilă din cauza privării de unele vitamine esențiale și suntem mult mai predispuși la răceli, deci ne salvează cu success și în acest caz.Banane

Bananele –  sunt următoarele pe lista fructelor pline de energie, reprezintă o sursă bună de aminoacizi pe care corpul nostru îi transformă în serotonină şi melatonină, hormoni ai relaxării şi ai bunei dispoziţii. Atunci când simți că oboseala te cuprinde, mănâncă o banană și vei simți cum te vei umple imediat de energie pozitivă. Vă divulg un secret spunându-vă că majoritatea sportivilor consumă banane înainte de a face sport, precum și după, pentru un plus de energie.

Ananasul – gustos și sănătos, perfect pentru zilele în care te simți fără vlagă. Îl poți consuma atât proaspăt, în salate sau îți poți prepara un suc absolute delicios. Specialiștii susțin că acest fruct este un tonic excelent pentru organism, fiind indicat în toate situațiile de oboseală fizică și psihică. Deci, după cum am menționat, ananasul este plin de vitamine și substante active, care, negreșit te ajută să îți reîncarci depozitele energetice, fiind o alegere excelentă pentru momentele când te simți obosit.

Pentru a radia de vitalitate, organismul nostru are nevoie să fie răsfățat, iar cel mai frumos cadou pe care am putea să i-l oferim, ar fi o porție bună de sănătate, care se găsește negreșit în fructe.

În fructe se găsește izvorul longevității și al bunei dispoziții, deci, consumați cât mai multe fructe, mai ales pe cele menționate mai sus, pentru a avea o viață fericită și a fi în armonie deplină cu organismul tău.

Cristina Morari


Publicat

în

,

de către