Despre lămâie și beneficiile ei

lamaie, fruct, sanatateToată lumea știe că lămâia e bună pentru sănătate, dar ceea ce nu știu toți este că ea aduce mai multe beneficii decât credem noi. Indiferent de felul în care o consumăm, ea își face efectul și ne ajută să ne simțim fresh zi de zi. Pe lângă asta, vă prezint mai jos alte beneficii, poate, mai puțin știute:

1. Ajută la stimularea bunei-funcționări a  stomacului

Lămâia și, în general, sucul de lămâie produce în stomac acid gastric și, așadar, mușchii stomacului vor fi cumva ajutați să se miște mai rapid și mai eficient.

2. Ajută la îndepărtarea durerilor de articulații

Chiar dacă sucul de lămâie e acru și pare a fi dăunător pentru sănătate, acesta ajută la eliminarea acidității din organism, care cauzează multiple boli, printre care și reumatismul.

3. Ține insectele la distanță

Pare banal, dar mirosul de lămâie ține la distanță anumite insecte, în special muștele și țânțarii. De aceea, e bine  să lăsați undeva pe o noptieră jumătate de lămâie, suc de lămâie, ulei de lămâie sau măcar odorizanți din acest fruct – minune.

4. Lămâia contribuie la stimularea funcționării metabolismului

De multe ori, metabolismul are tendința să își încetinească funcționarea, de aceea e bine să folosiți lămâia în acest sens, mai ales că ea ajută și la scăderea colesterolului și la lupta împotriva hipertensiunii.

5. Învinge stresul și oboseala

Lămâia stimulează activitatea cerebrală, ajută la concentrare și la revigorare, cât și la eliminarea stresului. Un pahar cu apă și lămâie e perfect în acest sens.

Cu alte cuvinte, sper că v-am convins că acest fruct merită inclus în alimentație. Ceaiurile cu lămâie sunt pur și simplu de neînlocuit; iar ea mai ajută și la eliminarea eczemelor, la vindecarea bătăturilor, la vindecarea răcelii și gripei, la scăderea febrei și chiar la eliminarea stării de nervozitate.

Maria Bocicov