O oază de sănătate – Centrul Medical ,,Speranța bolnavilor”

Prezentare de la dreapta la stânga: Mihaela, Ana, Ciprian Chelaru (kinetoterapeut)  și gabriela
Prezentare de la dreapta la stânga: Mihaela, Ana, Ciprian Chelaru (kinetoterapeut) și Gabriela

După cum vă împărtășeam în aventura mea la Cetatea Neamț, odată plecată din Bacău spre inima Moldovei, reapare o problemă personală pe care o neglijasem de ceva timp.

Drumeția are marea plăcere să-mi reamintească ce relație specială se leagă între mine și mașini. Nu spun că un Lotus Elise, un Audi TT Roadster sau un Mazda MX-5 nu-mi saltă inima de bucurie. Nu, conflictul apare când plec la drum fără să fi luat micul dejun, e foarte cald afară, iar simțurile mele olfactive nu sunt pe aceeași lungime cu mirosul specific dintr-o anumită mașină. Ei, și ce te faci când o anumită mașină nu-ți este chiar cel mai bun prieten?? Ai trei variante: prima ar fi să renunți la călătorie (ceea ce în cazul de față este exclus), o a doua variantă ar fi să închiriezi o altă mașină (o idee decentă în cazul în care banii nu-ți sunt o problemă). Se pare că sunt nevoită să mă rezum la a treia variantă: să mănânc ceva și să vizitez o farmacie, pentru un medicament împotriva grețurilor. Și cum ideea a apărut în timpul călătoriei, am oprit puțin pe dreapta, am înfulecat o plăcintă de la Gabriela și am început vânătoarea de farmacii. Și, ce să vezi? Nici una nu se arăta în drumul nostru. Astfel, am staționat la un spital din comuna Botești. Ce spuneți, credeți că problema mea s-a rezolvat? Da, dar interesantă este metoda prin care eu și mașinuța buclucașă am dat uitării conflictele și ne-am împrietenit subit.

Îndată ce am coborât din mașină, așa controversată cum eram, nu am putut să nu observ clădirea îngrijită și primitoare din fața mea. În timp ce căutam cu ochii spitalul, mi se spune că de fapt clădirea din fața mea este Centrul medical ,,Speranța Bolnavilor” din Barticești. Obișnuită cu spitalele din România care, unele dintre ele au fost o temniță pentru mine, rămân profund mirată de aspectul cald și familiar pe care îl are spitalul nostru. Dar, uimirea mea nu se oprește aici. Odată ce am pășit în curtea spitalului, am rămas stupefiată să descopăr o piscină dotată cu toate utilitățile. Hmmm…piscină într-un centru medical?? Da, se pare că bolnavii care vin la acest centru medical pot să-și trateze anumite afecțiuni făcând câteva scufundări în apa sărată a bazinului. Safirul apei, albul șezlongurilor și soarele arzător te momesc să te aventurezi pentru câteva clipe într-o bălăceală de pomină. Dar ce să-i faci dacă nu mi-am luat în rucsac costumul de baie… mă rezum doar să privesc piscina și fețele fericite care se relaxau la marginea ei.

Îmi amintesc scopul vizitei și așa dau peste Ciprian Chelaru, un kinetoterapeut din echipa de medici de la Barticești. Îi răpim câteva minute pentru a ne arăta structura și dotările spitalului. Constat ca acest centru nu este ca toate celelalte, este mult superior și în raport de dotări și în ceea ce privește personalul. Amabilitatea domină în Barticești, iar performanța echipamentelor medicale îți conferă siguranța și seriozitatea tratării.

Cum e bine știut faptul că apa sărată are proprietăți excepționale în tratarea afecțiunilor aparatului locomotor, în special, spitalul este dotat și în interior cu o piscină cu apă sărată. Totodată, spitalul mai este dotat și cu o aparatură specială pentru recuperare. Pacienții de aici au parte de consultații medicale de specialitate și asta am simțit-o pe propriul spate. Ciprian Chelaru a avut amabilitatea să ne demonstreze pe viu care sunt efectele unui masaj efectuat ca la carte. Deși puțin speriată de posibila duritate a masajului, mă ofer voluntar și iată-mă așteptând pe masa de masaj. Nu doar că domnul kinetoterapeut are mâini de aur în privința asta (ceea ce nu m-am sfiit să-i împărtășesc), dar, pe deasupra, o astfel de ședință îți relaxează mușchii și te revigorează. Zece minute au fost de ajuns ca starea mea de spirit să se îmbunătățească considerabil, iar mușchii spatelui care îmi dau atâta bătaie de cap să se mai relaxeze.

Indiferent de afecțiunile de care suferi, îți recomand cu plăcere Centrul medical ,,Speranța bolnavilor” din Barticești. Un loc în care seriozitatea profesională e la ea acasă.

Mihaela-Ștefania Puțeanu

 


Publicat

în

,

de către