Interviu cu Tatiana Moraru – o talentată edusoftistă

Tatiana Moraru s-a alăturat echipei EduSoft după participarea ei la workshop-ul nostru Tinerii și Educația STEM. Ea este una din cele patru fete care au format echipa învingătoare de la concursul Technovation Challenge 2014, desfășurat în Los Angeles, SUA. Aplicația lor, creată cu AppInventor, denumită AquaMea (inițial Apă Pură) are drept scop schimbarea vieții oamenilor, prezentându-le calitatea apei din diferite puțuri din zonele rurale în care locuiesc. AquaMea permite oamenilor să primească informații utile cum ar fi: conținutul apei și daunele care le poate aduce sănătății. De asemenea, lumea poate afla metode de tratare a lichidului vital. Ulterior, Tatiana a participat şi la alte proiecte IT din Republica Moldova, cum ar fi Girls Go IT.

Tatiana_Moraru_Republica_Moldova
Tatiana Moraru (click pentru a asculta interviul)

 

Experiența din SUA este relatată aici de Tatiana, iar Mihaela-Ștefania Puțeanu a realizat un interviu cu Tatiana, despre succesul echipei din Ștefănești la concursul din SUA, pe care îl puteți asculta aici:

 

 

 

 

 

Felicitări Tatiana Moraru, Maria Toma, Mihaela Bîrcă și Corina Hariton pentru succesul vostru!

Tatiana este elevă în clasa a XII-a la Liceul Teoretic din Ștefănești, raionul Florești, Republica Moldova. În cadrul EduSoft, Tatiana a realizat mai multe lecții video de limba germană, pe care le puteți vedea aici. De asemenea, ea este responsabilă de realizarea cursurilor de Scratch cu copiii din Ştefăneşti, Republica Moldova. Copiii îndrumaţi de Tatiana şi de colegele ei (Maria Toma, Mihaela Bîrcă şi Cătălina Budurin).

Lecția 11 a Tatianei este mai jos. Succes Tatiana!