Echipa EduSoft - Revista EduSoft

Personal permanent:

Bogdan Pătruț
Bogdan este coordonatorul EduSoft, ocupându-se de aspectele ce țin de resurse umane și de design-ul site-ului. De asemenea, dirijează activitățile sociale și academice. Bogdan este de părere că educația este o sursă de îmbunătățire a standardelor de viață ale individului și ale întregii societăți. Este doctor în informatică, doctor în contabilitate, dezvoltator software, editor, autor a numeroase cărți publicate în țară și în străinătate, precum și organizator de conferințe internaționale.
Agata Asofroniei
Agata editeaza revistele academice BRAIN: Broad Research in Artificial Intelligence and Neuroscience, indexată în Web of Science, BRAND și LiBRI, ocupându-se cu aspectele legate de autori și referenți. De asemenea, Agata se ocupă de traduceri, de imagine și de proiectul Writerra, care își propune să promoveze frumosul prin literatură și artă în rândul tinerilor.

Voluntari, elevi şi studenţi în practică, foşi şi actuali colaboratori:

Codrina-Ioana Adam
Codrina Codrina este pasionată de limbile străine (engleză, franceză, spaniolă, portugheză), de design-ul web și de călătorii. Ea privește voluntariatul drept cea mai bună modalitate de a-i ajuta pe ceilalți să progreseze și de a se menține pe linia maturității, devenind tot mai responsabilă. Ea realizează lecții video de limba spaniolă.
Cristina Artene
 CristinaArtene Cristina este programatoarea noastră, fiind cea care dezvoltă aplicații Android gratuite pentru vizitatorii noștri. De asemenea, ea dezvoltă și aplicații pentru clienții pe care îi avem. În calitate de liceană, a participat la diverse competiții de informatică, inclusiv olimpiade. În prezent este studentă la Facultatea de Informatică și este pasionată de programare în C/C++, Applnventor, Visual Basic, B4A, Pascal etc. Cristina crede că ariile STEM au o deosebită importanță în dezvoltarea societății noastre și încurajează fetele să pătrundă în domeniul IT&C.
Cristian Avătavului
  Cristian se ocupă, în general, de site-urile EduSoft şi de probleme de ordin tehnic. El este responsabil de crearea de sisteme de administrare a conţinutului în cadrul EduSoft, care ne uşurează mult munca şi optimizează comunicarea. Absolvent de Informatică, pasionat de Drupal, Cristian este un programator şi dezvoltator complex, care îmbină creativitatea cu adaptarea la cerinţele clienţilor.
Maria Bocicov
 MariaBocicov Maria (Marcela) este pasionată de limbile străine și de literatură. Îi place să citească și să scrie. Nelson Mandela a spus că „Educația este cea mai puternică armă pe care o putem folosi ca să schimbăm lumea”, iar, asemenea lui, Maria consideră că educația este un factor extrem de important în dezvoltarea unei țări. Ea este de părere că înțelept ar fi să investim mai mult in educație, dacă vrem să avem o viață mai bună.
Cătălina Budurin
CatalinaBudurin Cătălina este convinsă că poate aduce zâmbetul pe buzele copiilor din Republica Moldova, cu ajutorul activităților întreprinse de EduSoft. Este pasionată de tot ce este frumos și crede că educația poate fi făcută nu numai în școli, ci și în ONG-uri și alte organizații. Ea realizează lecții video de astronomie și promovează educația STEM în Republica Moldova.
Aristiţa Cambei
  Aristiţa se ocupă de publicitatea online a siteurilor EduSoft. Absolventă de informatică, Aristiţa se ocupă şi de indexarea revistelor noastre academice în diferitele baze de date internaţionale. Aristiţa este pasionată şi de grafică, îmbinând frumos latura ei tehnică şi creativitatea artistică, grafica pe calculator fiind una din pasiunile ei. Aristiţa este şi un ajutor de nădejde Gabrielei, la editarea revistelor academice BRAIN, BRAND şi LiBRI.
Gabriela Chiribău
GabiChiribau Gabriela consideră că educația academică trebuie să fie combinată armonios cu educația antreprenorială și cu alte forme de dezvoltare personală. În calitate de arhitect software al unei companii de consultanță IT, Gabriela a sponsorizat mai multe activități EduSoft, cum ar fi Clubul de Informatică sau Super Aventura programării Scratch pentru copiii din Plopana și Rusenii-Răzeși. Gabriela crede că diaspora românească poate contribui la dezvoltarea educației în România.
Ana Codreanu
AnaCodreanu Ana coordonează activitățile de voluntariat din Republica Moldova. Fiind pasionată de informatică și de activități sociale, ea este de părere că nici un efort nu este prea mare pentru a-i ajuta pe cei care doresc să învețe și să devină experți în IT. Ana este o fire optimistă și consideră că voluntariatul este important, reprezentând un prilej pentru tineri de a lega prietenii pe viață.
Emilia Comănescu
EmiliaComanescu Emilia este pasionată de programarea vizuală și consideră că educația STEM (știință, tehnologie, inginerie și matematică) este esențială pentru crearea bunăstării unui stat. Este activ implicată în cursuri de inițiere în programare a copiilor din mediul rural.
Maria Dicusar
Maria Dicusar Maria este pasionată să scrie poezie și articole despre locurile vizitate. Îi place să elaboreze eseuri despre istoria românilor, despre frumusețile României și ale Republicii Moldova. Ea consideră că iubirea, bunătatea și comportamentul frumos sunt elemente importante ale educației copiilor și tinerilor de azi.
Maria Elisei
MariaElisei Maria este pasionată de voluntariat, de diferitele cursuri și de concursurile pe care noi le organizăm. Ea este responsabilă de organizarea cursurilor de inițiere în Scratch, precum și de următoarele concursuri: Frumusețea programării – Codul frumuseții, Parler et faire des affairrs en pair (asta cu affairs in contextul asta, nu stiu cum s-o traduc). Maria îi mai plac foarte mult și ciclismul și matematica.
Iuliana-Alexandra Fleşcan-Lovin-Arseni
Alexandra_Flescan Alexandra a fost responsabilă pentru editarea revistei internaţionale LiBRI – Linguistic and Literary Broad Research and Innovation, care este dedicată studiilor în lingvistică, literatură, cultură şi a domeniilor aferente acestora. Studiază Traducere şi interpretare, atât în engleză, cât şi în franceză. A fost studentă Erasmus în Spania. Ea consideră educaţia drept elementul cheie al oricărei societăţi şi încurajează implementarea de metode didactice moderne.
Claudiu Florea
Claudiu_Florea Claudiu i s-a alăturat echipei EduSoft pentru a ajuta cu activitățile legate de website. El studiază informatica și este o persoană harnică, organizată și entuziastă. Claudiu este specialist in WordPress și în alte sisteme de conținut managerial, fiind cel care soluționează toate problemele legate de funcționalitatea site-ului EduSoft.
Ioana Sandrina Gheorghiu
Sandrina este parte din echipa EduSoft, fiind un ajutor de nădejde în editarea revistelor academice BRAND: Broad Research in Accounting, Negotiation, and DistribuionLiBRI – Linguistic and Literary Broad Research and Innovation. A participat la unele evenimente culturale şi mai scrie texte frumoase despre experienţele sale. Iubeşte copiii şi se implică în acţiuni sociale, pentru a ajuta pe cei năpăstuiţi de soartă.
Elena Golăi
ElenaGolai_edusoft Elena i s-a alăturat echipei EduSoft pentru a ajuta cu activitățile legate de articole și traduceri. Ea studiază limbi străine și este o fire entuziastă, harnică și responsabilă. Ea a postat unele articole despre frumoasele locuri din România şi a fost editor al revistei academice BRAND: Broad Research in Accounting, Negotiation, and Distribuion, BRAIN: Broad Research in Artificial Intelligence and Neuroscience,  indexată în diferite baze de date internaţionale.
Ştefan Ionescu
StefanIonescu Ștefan este colaboratorul nostru în activitățile legate de programarea cu Scratch, Visual Basic, Applnventor. El a dezvoltat o serie de aplicații Android de uz general, care pot fi descărcate de pe această paginăUn exemplu este aplicația TicTalkDrive, care permite trimiterea SMS-urilor în timpul condusului. El studiază informatica, fiind un tânăr muncitor, organizat și entuziast. De asemenea, Ștefan este interesat de voluntariat.
Cristina Lazăr
cristinalazaredusoft Cristina a fost responsabilă pentru editarea revistelor BRAIN si BRAND si coordonatoarea sectiunii de limbra franceza a revistei internaţionale LiBRI – Linguistic and Literary Broad Research and Innovation, care este dedicată studiilor în lingvistică, literatură, cultură şi a domeniilor aferente acestora. Cristina este profesoara de limba franceza si consideră educaţia drept elementul cheie al oricărei societăţi şi încurajează implementarea de metode didactice moderne.
Raluca Marin
RalucaMarin_ Raluca s-a alăturat echipei EduSoft cu scopul de contribui la activitățile legate de traduceri. Este studentă la limbi străine, fiind o persoană muncitoare, organizată și entuziastă. Are un citat favorit, care a devenit deviza ei în viață: A avea o a doua limbă înseamnă a poseda un al doilea suflet. Raluca a mai fost implicată în activități de voluntariat și este dornică si nerăbdătoare să învețe ceva nou în fiecare zi.
Cristina Morari
Cristina_Morari_EduSoft Cristina este pasionată de citit și de scris. Îi place să elaboreze eseuri despre sentimente frumoase și trăiri pozitive. Ea consideră că iubirea, bucuria, politețea, bunătatea și comportamentul frumos sunt elementele cele mai prețioase ale educației, ce pot schimba lumea în care trăim. Participă la numeroase activități culturale, scriind despre ele.
Tatiana Moraru
tatiana_moraru Tatiana este pasionată de programare, de informatică și de dezvoltarea de aplicații mobile noi. A câștigat (împreună cu colegele ei) competiția desfășurată pe continentul american, la San Francisco, în 2014, The Technovation Challenge. Taniușa prezintă interes în a-și împărtăși experiența cu alți studenți. Ea este una dintre cei care vor preda cursuri de Scracth și Applnventor în Republica Moldova. Mai mult, deja a realizat câteva cursuri video despre limba germană.
Victor Pantă
VictorIonutPanta Victor este pasionat de sport și de turism. El a organizat cursuri de alpinism și crede cu tărie că o minte sănătoasă are nevoie de un corp sănătos. În calitate de profesor de geografie, Victor iubește ciclismul și alpinismul. Este de părere că mediile rurale defavorizate pot ascunde copii talentați, care doresc să își îmbunătățească rezultatele școlare și profesionale.
Monica Pătruț
MonicaPatrut Monica este specialistul nostru în comunicare și educație sociologică, fiind responsabilă de activitățile editoriale. Consideră că tinerii au nevoie de o educație de calitate și că mediul academic ar trebui să se concentreze pe armonioasa combinație a studiului cu cercetarea. Monica este Doctor în Științe Politice, având o remarcabilă activitate în cercetare și predare.
Adelina-Mihaela Petroi (n. Poenaru)
AdelinaPoenaru Adelina-Mihaela Petroi: Adelina (Ade) este editor de conținut la EduSoft, ocupându-se cu editatul și formatarea, coordonându-i pe ceilalți editori. Este, de asemenea, responsabilă de unele activități sociale și academice. Adelina este șefa de promoție a Facultății de Litere din cadrul Universității ”Vasile Alecsandri” din Bacău, unde a terminat programul de studii limba și literatura franceză – limba și literatura română. Adelina consideră că egalitatea în educație depinde de calitatea oamenilor și de competențele acestora.
Mihaela-Ştefania Puțeanu
MihaelaStefaniaPuteanu Având o experiență considerabilă în jurnalism, Mihaela (Mimi) este responsabilă de postările de pe EduSoft, fiind, de asemenea, implicată în câteva activități diferite, ce țin de aria publicitară și de management. A fost studentă Erasmus în Polonia și este interesată de literatură, artă și, nu în ultimul rând, de relații publice. În calitate de editor de conținut în echipa noastră, Mihaela este preocupată de promovarea activităților noastre prin intermediul mijloacelor tradiționale de comunicare și prin social-media. Mihaela consideră că activitățile educaționale ar trebui să se desfășoare într-o atmosferă relaxantă.
Andreea Elena-Sopcă
Andreea i s-a alăturat echipei EduSoft sperând să aducă le aducă fericire copiilor din zonele rurale defavorizate. Ea s-a implicat activ în concursul Parler et faire des affairs en pairs, precum și în organizarea activității cu copiii din Plopana și Rusenii-Răzeși.
Robert Spătaru
RobertSpataru Robert este responsabil de cursurile Scratch, precum și de jurizarea concursului Frumusețea codului – Codul frumuseții. Este specialist în programarea cu Visual Basic, pe care o poate folosi pentru a-i explica oricui secretele jocului programării. De asemenea se ocupa cu dezvoltarea aplicatiilor web si Android.
Bogdan Şuster
  Bogdan se ocupă de activităţi din cadrul Asociaţiei „EduSoft”, el fiind responsabil de organizarea de evenimente, de scrierea de proiecte, de voie bună şi zile cu soare. Bogdan are o experienţă considerabilă în voluntariat, se pricepe la copii şi ştie cum să te facă să te simţi bine mereu. Bogdan se ocupă şi de realizarea de fotografii atunci când participă la diferite evenimente culturale, despre care noi am scris.
Gabriela Tăbăcaru
gabrielatabacaruedusoft Gabriela a scris articole despre oameni și locuri frumoase. De asemenea, ea a editat revista academică BRAIN: Broad Research in Artificial Intelligence and Neuroscience, indexată în Web of Science, ocupându-se cu aspectele legate de autori, referenți, corectură etc. Fiind licențiată în limba și literatura engleză și limba și literatura română, și contând pe experiența ei din Republica Ceha în calitate de student Erasmus, Gabriela este de părere că studiul limbilor străine reprezintă o parte importantă a educației. Gabriela s-a ocupat şi de editarea revistelor BRAND şi LiBRI, indexate în baze de date internaţionale.
Olga Uțica
OlgaUtica Olga este dornică atât să învețe, cât și să le predea altora ceea ce știe. Îi place să-i ajute pe ceilalți și să se implice în evenimente de voluntariat. Ea crede că poate contribui la îmbunătățirea situației copiilor din Republica Moldova, fiind de părere că educația joacă un rol important în acest sens. Olga ne ajută, de asemenea, cu lecțiile video de limba engleză, precum și cu activitățile pe care le întreprindem în Moldova.
Sînică Vrânceanu
NikiVranceanu În calitate de manager al Centrului European pentru Strategii Sustenabile, Niki a organizat proiecte precum ”Web Identity and Online Marketing” sau Clubul de Afaceri pentru Copii și Tineret. Niki a organizat, de asemenea, cursurile Drupal în cadrul Clubului de Informatică pentru elevii de liceu și Gala Clubis.