Vernisaj al artei adolescentine – o frumusețe revigorantă

Vernisaj de arta Astăzi am avut ocazia să particip la un eveniment extrem de interesant. O expoziție de artă cu picturi și sculpturi realizate de elevii din clasa a 12-a ai Colegiului Național de Artă „George Apostu”.

Tinerii învățăcei care studiază în cadrul profilelor de arte plastice, ne-au onorat cu o parte din talentul lor.

Elementul predominant al expoziției a fost feminitatea în toate formele ei frumoase.

Odată intrată am fost cucerită de agitația, spiritul ospitalier și tinerețea de care debordau, împreună cu entuziasmul contagios care plutea în aer.

În scurt timp, doamnele profesoare care s-au implicat activ în organizarea acestui eveniment au dat voce unui discurs încurajator către elevii care au participat cu operele lor cele mai alese pentru vernisaj. Aplauze și mulțumiri au umplut sala, iar vâlvătaia participanților strălucea din orice colț al încăperii.

La invitația dlui Gheorghe Zărnescu, m-am strecurat și eu pe lângă ei, făcând poze și minunându-mă de imaginile artistice afișate pe perete. Acolo am observat o colecție interesantă de picturi, împreună cu câteva sculpturi reprezentând frumusețea și spiritul feminin.

frumusete feminina

Pe loc am simțit că înflorește ceva în sufletul meu, iar cugetul îmi era plin de bucurie. Era iubirea mea pentru frumos, era pasiunea pentru estetic și ochiul pentru artă. După câteva poze, m-am delectat timp îndelungat privind la picturile afișate pe perete. Mă pierdeam în detaliile fiecărei umbre de pensulă sau creion, interpretând expresia fețelor din imagini, căutând cu ochiul minții mesajul pe care vor să îl transmită.

M-am bucurat enorm să văd că vernisajul avea o notă feminină predominantă, la tot pasul chipuri de femei în toate formele și culorile lor căpătau viață în ochii mei.

Portretele respective amintesc cât de privilegiate sutem noi, femeile. Femeia este muză pentru artiști și cămin de iubire și sprijin. Femeia se reinventează în atâtea chipuri și stări sufletești încât plictisul în asemenea prezență devine o noțiune îndepărtată.

Pe lângă portretele de frumusețe feminină, m-am minunat la vederea unor picturi de inspirație peisagistică, împreună cu alte imagini abstracte. Peisajele reproduse erau șlefuite până la perfecțiune, redând imaginea reală ochiului.

Spre încântarea mea, vernisajul nu a dus lipsă nici de picturi abstracte. Amestec de culori și forme care spre deliciul meu, îmi puneau imaginația la grea încercare, plutind neîncetat la fel de fel de interpretări.

Evenimentul s-a încheiat cu discuții interesante cu câțiva din participanții la expoziție, împreună cu dl Gheorghe Zărnescu. M-am bucurat enorm să interacționez cu acești creatori de frumusețe. A fost o experiență desăvârșită!

Diana-Elena Melinte