5 beneficii ale mierii de albine - Revista EduSoft

5 beneficii ale mierii de albine

bee-170551_1280 Mierea de albine este un aliment foarte sănătos, ajută la reglarea anumitor funcții importante în corpul uman și nu numai. Încă din cele mai vechi timpuri, mierea a fost utilizată atât pentru prevenirea unor afecțiuni, cât și pentru vindecarea lor. Există multe tipuri de miere; unele sunt produse dintr-un singur fel de flori: floarea-soarelui, salcâm, tei etc, iar  altele, produse din zonele montane sau deluroase cu mai multe flori. Un al treilea fel este obținut de pe frunzele de stejar, frasin și fag.  Așadar, mai jos sunt doar 5 din multiplele beneficii ale mierii de albine:

1. Previne apariția cancerului

Chiar dacă acest lucru nu a fost dovedit încă clinic asupra tuturor tipurilor de cancer, mierea de albine conține, însă, flavonoide, compuși care reduc șansele apariției cancerului.

2. Proprietăți antiinflamatorii

Mierea de albine calmează iritațiile pielii și este folosită pe larg, în tratamentele cosmetice.

3. Cel mai sănătos îndulcitor natural

Partea bună este că pe lângă faptul că mierea este un îndulcitor bun, natural și sănătos, ea nu are efectele nocive  asupra organismului pe care le poate avea zahărul.

4. Stimulează digestia, metabolismul și ajută la menținerea echilibrului endocrin

Mierea influențează benefic flora intestinală și nu irită mucoasa aparatului digestiv. De asemenea, mai ajută la  eliminarea rapidă a toxinelor din organism și la reglarea activității glandelor din corp care produc hormoni.

5. Este un antibiotic natural și un energizant puternic

Mierea poate fi folosită foarte bine în tratarea infecțiilor cu viruși, datorită propolisului, care mai e numit și penicilina din miere. De asemenea, datorită vitaminelor și mineralelor pe care le conține și care sunt ușor de asimilat de către organism, mierea este cel mai puternic și mai natural energizant: ne ajută să avem un tonus bun  și  ne încarcă cu energie.

Bocicov Maria