Șapte hobby-uri care ne fac creativi

Fiecare dintre noi, fie că ne dăm sau nu seama, este pasionat de o activitate care ne face să ne relaxăm și care ne dă o stare de bine. Acest lucru care ne pasionează și pe care îl facem în timpul liber este un hobby. Desigur, există nenumărate activități care sunt considerate un hobby. Însă noi, în acest articol, vom enumera șapte hobby-uri care ne sporesc creativitatea.

 

1. Muzica

Nu cred că exită o persoană care poate spune că nu îi place să asculte muzică. Cred că toți visam, când eram mici, să devenim staruri rock. Însă, din păcate, nu mulți dintre noi am și fost înzestrați cu o voce care să lase pe toată lumea dintr-o încăpere mută de uimire în fața telentului nemaiîntâlnit. Cu toate acestea, dacă ești pasionat de muzică și ai vrea să practici acest hobby în timpul liber, chiar dacă nu ai voce, există mereu alternativa de a învăța să cânți la un instrument.

Cu pasiune, exercițiu și determinare oricine poate deveni extrem de bun. Mai există un avantaj al acestui hobby pe care ar trebui să îl aveți în vedere. Atunci când înveți să cânți la un instrument trebuie să devii foarte disciplinat în acest sens. Acest lucru duce la mărirea capacității de concentrare pe o perioadă mai lungă de timp. De asemenea, acest hobby este extrem de benefic pentru imaginație, capacitatea noastră de memorare și chiar reglarea sistemului respirator.

2. Pictura

Pictura este unul dintre hobby-urile care ne sporesc extrem de mult creativitatea și imaginația. Ai observat cum copiii mici doresc mereu să deseneze sau să coloreze ceva? Ei bine asta se întâmplă pentru că ei au în mintea lor un întreg univers fantastic. Au o imaginație extrem de bogată, iar acest exercițiu al pictatului îi ajută să se exprime într-un mod extrem de liber, productiv și creativ.

Pictura este o activitate prin care oricine se poate exprima și se poate relaxa. Nu există niciun sentiment mai frumos decât acela care te găsește atunci când te pierzi în arta picturii.

 

3. Gătitul

Mulți oameni sunt foarte sceptici și consideră că gătitul nu este un hobby, ci o meserie. Un hobby reprezintă un lucru care te pasionează și pe  care îl practici în timpul liber. Așadar, cum pentru mulți oameni gătitul este o pasiune, dar nu sunt angajati în domeniu și fac asta doar din pură plăcere, de ce nu ar fi gătitul un hobby?

Prin gătit devii mai răbdător, ceea ce te poate ajuta în mai multe domenii și activități din viața de zi cu zi. Pe lângă asta, gătitul ne ajută la creșterea nivelului de creativitate. Cu cât gătim mai mult, cu atât simțim nevoia de a mai schimba sau de a mai adăuga ceva la rețetele pe care le-am încercat inițial. Așadar, pentru că suntem mereu în căutare de ceva nou, gătitul este un hobby care, vrem, nu vrem, ne împinge spre un nou nivel de creativitate.

4. Învață o limbă străină

Deși să înveți o limbă cu totul nouă de la zero nu este cel mai ușor lucru, acest hobby va aduce numeroase beneficii și satisfacții. Printre aceste beneficii se numără și faptul că acest hobby te va face mai inteligent și mai creativ.

Te întrebi cum este posibil acest lucru? Procesul prin care învățăm o nouă limbă necesită analiza stucturilor gramaticale și a cuvintelor și reținerea lor. Acest lucru duce la îmbunătățirea capacității noastre de memorare și de creare. De asemenea, numeroase studii au demonstrat că persoanele care cunosc mai multe limbi străine sunt mult mai bune în ceea ce privește capacitatea lor de a gestiona diferite probleme, de a face planuri și de a lua decizii.

5. Sport

Acest hobby nu numai că îți va asigura o condiție fizică nemaipomenită, dar este și un exercițiu foarte util pentru creier. Implicarea în activități precum baschetul, fotbalul, handbalul etc. ne face mult mai responsabili și mai receptivi în ceea ce privește munca în echipă.

Sportul ne ajută să ne coordonăm mai bine în tot ceea ce facem. Mai mult decât atât este și o modalitate perfectă pentru a ne mări încrederea în noi înșine. Sportul reprezintă o activitate ce ne face mult mai flexibili, și nu doar din punct de vedere fizic, ci și psihic.

6. Scrisul

Chiar dacă pare infantil și fără sens să scrii într-un ,,jurnal”, este o cale foarte simplă și creativă de a-ți exprima toate semtimentele și trăirile. Pe lângă asta, punerea pe foaie a sentimentelor îți va îmbunătăți nivelul de limbă și te va face să te exprimi cu o ușurință mult mai mare în diferite situații. Dacă ești o persoană mai timidă, scrisul este un hobby care te va ajuta din acest punct de vedere. Vei observa că îți va fi mult mai ușor să comunici cu persoane noi și îți vei expune punctul de vedere într-un mod mai facil. A fost, de asemenea, dovedit că scrisul ne determină să ne concentrăm mult mai ușor și pe perioade mai îndelungate de timp, ne mărește nivelul de creativitate, de imaginație și de înțelegere.

7. Meditația

Cel mai mare beneficiu pe care îl are meditația este că ne înconjoară de liniște și pace, ceea ce ne face să ne concentrăm asupra proriei persoane. Acest lucru duce la punerea în ordine a propriilor gânduri. Meditația este o activitate relaxantă care duce la scăderea nivelului de stres.

Prin intermediul liniștii spirituale pe care ți-o oferă meditația, îți va fi mult mai ușor să înveți, să gândești și să faci planuri. Meditația regulată poate aduce îmbunătățiri imense asupra vieții de zi cu zi.


Publicat

în

de către