Rocarta-online

Campina


[Cuprins]

Date generale si economice

Stema municipiului Campina

Municipiu in Judetul Prahova, 45500 loc.; situat la contactul dintre Subcarpatii Prahovei (vezi raul Prahova si zona montana, la confluenta Doftanei cu Prahova; 430 m alt. Important centru petrolifer (renumit pentru punerea in functiune a unei rafinarii in 1895, considerata, atunci, cea mai mare din Europa), centru de productie a utilajelor petroliere. Sat de mosneni la origine, este atestat in 1503, iar in 1536 este mentionat ca punct de vama.

Turism

Principale obiective turistice: - Castelul lui Bogdan-Petriceicu Hasdeu, construit in anii 1893- 1896 in memoria fiicei sale Iulia; - Muzeul memorial Nicolae Grigorescu, organizat in casa pictorului, unde sunt expuse obiecte personale, mobilier si ultima panza a lui Grigorescu, ramasa neterminata; - bustul lui Aurel Vlaicu.

Regiunea inconjuratoare

- Poiana Campina - statiune balneoclimatica de importanta locala; izvoare minerale clorurosodice concentrate, bicarbonatate, sulfatate, indicate in tratamentul afectiunilor aparatului locomotor, ginecologice si ale sistemului nervos periferic; - Banesti - minumentul lui Aurel Vlaicu, prabusit aici cu avionul la 13 sept. 1913; pe marginea soselei este expus un avion; - Telega - statiune balneoclimatica (in apropiere de Campina), de importanta locala, ape clorurosodice in lacurile formate in 4 vechi ocne de sare, recomandate in tratarea afectiunilor cronice ale aparatului locomotor si sistemului nervos periferic, ginecologice, anemiilor si debilitatii. - Brebu

Domenii


Click here to access the EduSoft website