Poartă artă/ altfel de artă

Pictura este una dintre cele mai profunde metode de exprimare

Ea captează emoții, surprinde evenimente din trecut și te poartă în locuri îndepărtate unde doar cu gândul poți ajunge. Pictura transmite idei într-un fel curat și ușor de înțeles. Fiecare tablou are o esență proprie. În mod obișnuit te-ai aștepta să întâlnești tablourile agățate pe un perete prăfuit, înconjurate de o ramă enormă, prea mare pentru finețea operei, dar ce-ar fi dacă în loc să rămână stinghere, picturile ar putea fi etalate zilnic privirii lumii, emoția, vibrația lor să fie transmisă tuturor oamenilor?

Nu cu mult timp în urmă, am descoperit și eu un mod neconvențional de a te bucura de o pictură oriunde ai merge. Îmi placea demult ideea de a personaliza, de a-ți pune amprenta pe ceva, mai ales când știi că va fi purtat cu drag, dar am ezitat să gândesc că voi ajunge vreodată să fiu chiar eu cea care transformă hainele banale în piese unicat.

Nu știam cum trebuie pregatit materialul, cum se fixeaza culoarea,  cum se spală obiectul vestimentar sau cum rezistă în timp vopseaua, dar am învățat.

Am studiat procesul prin care sunt create picturile pe tricouri,  și m-am gândit că ar fi o provocare să încerc. Mi-am cumpărat de pe internet câteva tuburi de vopsea pentru textile, am luat  tricouri albe și mi-am lăsat imaginația să zboare. În cazul meu, nu m-am oprit la prima încercare. Am fost foarte mândră de rezultat și am simțit că ceva din interiorul meu a prins viață. Îmi purtasem pentru prima dată eul creator. În sfârșit arătam lumii cum sunt eu cu adevarat, se simțea bine și am hotărât că nu o să mă opresc aici.

După o vreme am început să pictez pentru prietenii mei, astfel le arătam ce însemnau ei pentru mine. E o senzație minunată să îi faci pe cei din jurul tău fericiți. Așa e și pictura pentru mine. Un mod de a îmbina fericirea proprie cu fericirea celor dragi. Îmi așez emoțiile pe paletă, amestec tot ce e compatibil cu pensula, iar apoi tricoul e produsul tuturor stărilor prin care trec în timpul procesului, dar și al momentelor petrecute cu cei pentru care pictez.

Mai mult decât un hobby – un stil de viață

Îmi place să pictez tot ceea ce pot vedea, de la natură moartă la portrete. Totul începe cu o schiță, iar apoi culorile își fac loc pe această pânză mai puțin tradițională.  Cu fiecare detaliu adăugat, modelul prinde viață, fiind o proiecție a sufletului meu.

De fiecare dată când pictez nu mă simt artistă mai mult decât pentru o secundă. În altă ordine de idei prefer să fiu consumator de artă. E plăcut să-ți bucuri ochii cu frumusețea abstractă a diferitelor perspective, a diferitelor minți care își expun trăirile și le împărtășesc lumii întregi.

Există o varietate de activități pe care oamenii le aleg pentru a-și ocupa timpul liber. Fie că e vorba de sport, voluntariat, sau activități culturale, toate sunt realizate din plăcere. Unii se regăsesc în arte plastice, iar alții iubesc poezia. Pentru mine pictura este și un mod de relaxare. Pe lângă faptul că îmi transpune trăirile în culori, pictura mă calmează și mă ajută să înțeleg mai bine fiecare lucru ce mi se întâmplă.

Oricum, arta se gasește în fiecare dintre noi, trebuie doar să ne lăsăm ghidați de ea. Ne va purta peste tot dacă, la rândul nostru, o vom purta în suflet.

Carina Ivu


Publicat

în

,

de către