De ce avem nevoie de motivație

persoana, apus, motivareÎn viață, uneori avem nevoie să fim motivați de ceva sau de cineva pentru a acționa într-un anume fel. Oamenii nu realizează însă că în interiorul nostru se află cheia succesului, iar adevărata motivare ar trebuie să vină tot de acolo.

Gândurile noastre ne fac să ne simțim slabi uneori, iar alteori ne fac să ne simțim cei mai puternici oameni de pe pământ. Totul depinde de felul în care analizăm lucrurile și de felul în care alegem să ne punem în ordine orice gând și orice idee. Se spune că nu există bine sau rău, există doar capacitatea noastră de a compara lucrurile și de a ne da seama care ne sunt pe plac și care nu ne sunt pe plac.

Când ne simțim singuri, demoralizați și gândurile ne apasă și ne zdruncină, avem nevoie să fim ascultați și să ni se ofere sfaturi, e adevărat. Dar de cele mai multe ori, pe lângă asta, avem nevoie de o putere care vine de undeva din adâncurile noastre. Acea putere ne va motiva și ne va aduce împlinirea din toate punctele de vedere. Ascultăm și sfaturile, dar totuși există o voce în noi care știe cel mai bine ce are de făcut.

Uneori constatăm cu dezamăgire că viața noastră nu e ceea ce ne-am așteptat să fie și asta este din cauza că ascultăm prea mult alte voci, care cred că știu ce e mai bine pentru noi. Adevărul este cu totul altul: noi suntem singurii care ne putem schimba viața, pentru că viața are nevoie de schimbare, iar schimbarea vine cumva din motivare, din voinţă.

fata, frumuseteSchimbarea însă nu se poate produce, dacă tot nu renunțăm la acel „dar.” Trebuie să învățăm să înlocuim acest „dar” cu „vreau” și „pot”, pentru că omul e capabil de orice atâta timp cât are dorință și voință. A vrea înseamnă a încerca, iar a încerca înseamnă a te apropia cât mai mult de reușită.

Așa că, învățați să vă motivați singuri, să faceți lucrurile care vă aduc plăcere, care vă inspiră și care vă formează ca personalitate. Învățați să căutați motivația înăuntrul nostru, pentru că aceasta e tot ce vă lipsește.

Maria Bocicov