Vrei să devii programator. Pe ce zonă vrei să te axezi și de ce?

Tinerii se orientează de multe ori către IT la sugestia familiei sau a anturajului pentru că domeniul este bine plătit, fără să se documenteze prea bine în prealabil despre ce le-ar place să facă, astfel încât să se specializeze pe acea nișă.

Primele întrebări pe care este necesar să și le pună este ce limbaj de programare vor să învețe și de ce? Motivul este foarte simplu. Să afle pe ce zonă le-ar place să activeze. Poate vor să facă aplicații web sau aplicații mobile, ori poate vor să dezvolte aplicații business sau jocuri video.

În urma analizei ar putea descoperi că le place automatizarea și visează să lucreze la unul din giganții IT ai planetei. În general, companiile preferă să angajeze programatori care știu să facă cam de toate. Asta înseamnă că știu Python, Java , dar și C++ sau HTML. Până la urmă, puteți decide că vreți să fiți programatori web pe partea de front-end development, ce înseamnă că va trebui să lucrați cu mai puține limbaje de programare.

Pentru început este indicat să începeți cu lucruri mai simple, care vă vor ajuta să înțelegeți lucrurile de bază în programare. Recomandat este să învățați Python, un limbaj universal în programare, ori HTML și PHP, limbaje de programare specifice pentru front-end development, adică pentru a programa site-uri și aplicații.

Va fi nevoie de un studiu de cel puțin un an pentru a învăța bine limbaje de programare precum CSS, JavaScript și HTML, astfel încât la final să puteți crea site-uri complexe și aplicații web.

Prin urmare, deși există un manual al începătorului în programare, indicat este să vă axați pe limbajul de programare cu care vă simțiți cel mai confortabil și care credeți că este cel mai apropiat de nevoile dumneavoastră. Recomandat este să apelați la specialiști în domeniu care să vă ghideze pașii în perioada studiilor, astfel încât, la final, să faceți alegerea care vi se potrivește cel mai bine.