”Vrăjitorii” în programare care scriu limbajul prin care computerele ”traduc” instrucțiunile primite de la utilizatori

Așa cum oamenii, animalele, plantele și chiar mineralele au propriul limbaj de comunicare, la fel și computerele înțeleg într-o manieră proprie directivele pe care le primesc de la utilizatori.

Programatorii hardware scriu instrucțiunile prin coduri specifice, iar computerul identifică imediat directivele primite și le execută. Tot ei sunt cei care scriu codurile care fac să apară un text atunci când îl deschidem.

Practic, imediat ce computerul este deschis, utilizatorul primește informații, astfel încât să poată alege ce va face în continuare. Și asta nu e tot. Programatorii hardware fac și muncă de cercetare, design, dezvoltare și testare a echipamentelor pentru computere.

Dacă sunteți interesați să scrieți specificații funcționale detaliate pentru procesul de dezvoltare hardware, să construiți, testați și să modificați diverse prototipuri, atunci munca de programator hardware este ceea ce vi se potrivește.

Un computer hardware programmer lucrează cu limbajele de programare C, C++ și Java și face o sumedenie de lucruri interesante, cum ar fi să proiecteze, să analizeze și să testeze performanțele diverselor echipamente, să evalueze interfața dintre hardware și software, dar și cerințele operaționale și de performanță.

Pregătește, de asemenea, designuri și determină specificațiile unui produs, monitorizează funcționarea și operează modificările necesare, verifică procesele de conformitate cu standardele și face recomandări tehnice de design. Și asta nu e tot.  Procesează schimbările pentru îmbunătățirea performanțelor, analizează nevoile utilizatorilor și face recomandări specifice de hardware.

Un computer hardware programmer poate alege dintr-o varietate de joburi, pornind de la arhitect de computere, inginer de automatizări, inginer IT, designer de hardware, dezvoltator de Hardware și până la inginer electronist, consultant IT, inginer de rețea, inginer de sisteme și inginer de Telecomunicații.

Cum lesne vă puteți închipui, puteți reuși într-o branșă atât de competitivă doar dacă deprindeți bine limbajele de programare, iar acest lucru nu îl puteți face decât cu profesioniști în domeniu.