Toamna aceasta se numără… universitățile – RIUF 2015

Targul International de Universitati | RIUF 2015 – șansa abiturienților

riufPentru că e la modă să treci hotarele țării în care te-ai născut, pentru că e la modă să înveți și să cucerești noi tărâmuri, toamna aceasta fii pregătit pentru ceea ce-ți rezervă RIUF – târgul care te desfide.

Calendarul de activități al abiturienților români începe din octombrie și arată cam așa: din 3 octombrie, 2015, aceștia pot vizita capitala, având un motiv în plus, timp de două zile; pe 6 octombrie îi așteaptă Iașiul, iar peste două zile, 8 octombrie, Timișoara este orașul care-i va aduce pe studenții noștri mai aproape, de fapt, mult mai aproape, de șansa reală de-a-și face studiile de licență sau masterat în oricare alte 100 de universități internaționale din peste 20 de țări ale lumii.

Așadar, vorbim de RIUF – un târg tradițional, Romanian International University Fair – un eveniment  de amploare  ce vine, deja de 10 ani, cu oferte educaționale unice, fiind unul din cele mai mari din Europa de Sud-Est de acest gen. Iată de ce trebuie să fii prezent în mod obligatoriu la acest târg: pentru că îți pasă de calitatea studiilor tale, de viitorul acestora și de mediul academic în care alegi pe parcurs să-ți faci studiile. Deoarece și organizatorilor le pasă de tine, au creat posibilități egale și reale pentru absolut toți, taxa de intrare fiind una aproape neglijentă – 5 lei. Astfel, târgul vine ca o invitație pentru cei care au nevoie de suport informațional în procedura de aplicare la o universitate din afară sau pentru viitorii aplicanți ai universităților care nu fac parte din RIUF; chiar și așa, organizatorii vor fi acolo, din 3 până în 8 octombrie, ca să te ajute și să te pună la curent în legătură cu modalitatea de a te înscrie.

Această frumoasă posibilitate de un deceniu dă randament, întrucât studenții, la acest târg, au șansa să vorbească și să le vorbească direct reprezentanții acelor universități și instituții educaționale pe care aceștia le aleg, evitându-se contactul cu persoanele interpuse, ceea ce inspiră încredere și reduce zgomotul informațional, precum și redundanța.

De-asemenea, pentru studenții care rămân sceptici sau încă mai stau la dubii în privința aplicării la una din universitățile propuse, organizatorii de la RIUF fac posibile întâlniri cu alți studenți care deja au trecut printr-o astfel de experiență și care vin să-ți împărtășească cum e să fii student într-o altă țară.

Apropo, biletul tău te așteaptă. Accesează www.educativa.ro, interesează-te, deranjează oameni 🙂 și ai grijă să ajungi din 3 până pe 8 octombrie la Iași, Timișoara sau București.

Succes, studentule!

Maria Dicusar


Publicat

în

,

de către

Etichete: