Tărâmul magic al Italiei

Iată-ne ajunși în tărâmul magic al Italiei. Artă, mâncare, soiuri faimoase de vin și locuri care îți taie respirația. Ce îți poți dori mai mult? Această țară te face să te îndrăgostești iremediabil de ea, iar întoarcerea este mai mult decât probabilă.

Când ne planificăm o călătorie în Italia nu știm de fiecare dată ce atracții turistice să alegem, tocmai pentru că fiecare oraș reprezintă o atracție turistică în sine.

Milano

Milano… cine nu a auzit de faimoasa capitală a modei? Din fericire pentru cei care își doresc să vadă și altceva în afară de nenumăratele vitrine cu haine, Milano oferă o multitudine de atracțiii turistice. Castelul Sforza se află aproape de centrul capitalei și găzduiește mai multe muzee si galerii de artă. Este unul dintre cele mai vizitate locuri din Milano, fiind construit în secolul al XIV-lea ca fortăreață de apărare și devenind apoi reședința vestitei familii Sforza. Intrarea este liberă, iar castelul poate fi vizitat în intervalul orar 7:00-19:00. De asemenea, puteți să vă plimbați pe aleile din Parcul Sempione, ce era în trecut grădina castelului.

Domul din Milano

Altă atracție turistică de neratat este Domul din Milano, o construcție grandioasă, cu o arhitectură aparte, care pare să străpungă cerul. Catedrala este împodobită cu peste 2000 de statui. De asemenea, rămâne una dintre cele mai frumoase și impunătoare clădiri pe care veți avea ocazia să le vedeți. Interiorul este și el la fel de uimitor, iar acoperișul catedralei oferă o priveliște superbă asupra orașului Milano.

În imediata apropiere puteți vizita Galleria Vittorio Emanuele II, care cuprinde numeroase magazine celebre, restaurante și hoteluri. Este printre cele mai vechi locuri de acest gen din lume și are mii de vizitatori în fiecare zi, mai ales în perioada Sărbătorilor.

 

Lacul Como

Lacul Como este un adevărat colț de paradis. Fiind una dintre destinațiile de lux ale acestei zone, multe vedete și personalități au case de vacanță pe malul lacului. Am vizitat zona atât vara, cât și iarna, iar peisajele rămân la fel de superbe indiferent de anotimp. Te poți plimba pe străzile strâmte ale orașului Bellagio sau poți urca muntele din orașul Como, de unde poți admira Alpii în toată splendoarea lor.

După cum vedeți, Milano și Lacul Como sunt niște locuri superbe, de neratat. Sper că v-am trezit curiozitatea și că le veți vizita cât de curând!

Ne întoarcem, așadar, în tărâmul magic al Italiei. În prima parte v-am povestit despre capitala Milano și zona Lacului Como și v-am prezentat câteva dintre actracțiile turistice care merită vizitate. În partea a doua vă voi vorbi despre două orașe în care mă întorc de fiecare dată cu drag: Veneția și Verona.

Orașele sunt legate de Milano de o autostradă imensă, așa că deplasare ar trebui să fie foarte accesibilă. Puteți opta să călătoriți cu trenul și nu veți regreta. Trenurile din Italia nu seamănă deloc cu trenurile de la noi, iar călătoria este foarte plăcută.

Lacul Como

 

Veneția

Veneția, orașul de pe ape, rămâne una dintre destinațiile de vis pentru care optează tot mai mulți turiști. Dacă alegeți să călătoriți spre Veneția cu mașina, cel mai bine e să parcați undeva in Mestre, ca apoi să mergeți în Veneția cu trenul. Este foarte greu să găsiți parcare în oraș și foarte costisitor.

Cel mai bine vedeți Veneția daca o vizitați pe jos. Puteți opta pentru mersul cu vaporul, pe care vă imbarcați din fața gării, iar apoi vă puteți întoarce pe jos pentru a putea admira orașul în toată splendoarea lui.

Piața San Marco, Palatul Dogilor, Podul Rialto, numeroasele basilici, Puntea Suspinelor și Campanila San Marco sunt doar câteva din numeroasele locuri pe care le puteți vedea în Veneția. Credeți-mă, nu veți regreta! Orașul are un farmec aparte, parcă e o pagină dintr-o carte de istorie care a rămas ascunsă până acum. Nu uitați să vă cumpărați o mască și un suvenir din sticlă de Murano.

Veneția

Verona

Când vă întoarceți de la Veneția, nu uitați să vă opriți în Verona. Orașul romantic care a fost scena iubirii dintre Romeo si Julieta are numeroase locuri pe care le puteți vizita.

Casa Julietei și mormântul ei aduc anual sute de mii de vizitatori, iar statuia Julietei din curtea casei este un simbol al norocului pentru tinerii îndrăgostiți. Mii de lăcățele, scrisori de dragoste și confesiuni se găsesc între zidurile casei și prin împrejurimi.

Arena, un amfiteatru roman, printre cele mai bine conservate din Italia, este a treia ca mărime din Italia și locul unde se țin foarte multe manifestări artistice de-a lungul anului.

Castelul San Pietro oferă o priveliște superbă a orașului, iar în apropierea lui puteți vizita Teatrul Roman și Muzeul  Arheologic.

Ponte Pietra, Verona

 

Andreea Pîslaru

 


Publicat

în

de către