„Sub aceeași stea” – John Green

sub-aceeasi-stea---editie-film_1_fullsizeAm citit cartea asta în vară și vreau să spun că m-a emoționat. Desigur, nu cred că acest „m-a emoționat” resprezintă o noutate pentru toți cei care au citit cartea și au simțit exact același sentiment, însă țin să cred că poveștile precum „Sub aceeași stea” sunt scrise pentru a ne pune pe gânduri. Ce am reținut eu din tot? Că viața este scurtă și că nu ne bucurăm destul de ea.

Suntem atât de preocupați cu lucruri banale, care peste ceva timp nu vor mai avea valoare, în loc să ne concentrăm energiile asupra aceea ce iubim cu adevărat. Consider că e un wake up call, că povestea aceasta de dragoste ar trebui să ne facă să ne punem întrebări. Să nu mai pierdem timpul cu oameni care nu merită și să ne bucurăm cât mai mult de cei care sunt acolo, zi de zi, și nimic nu-i va îndupleca.

Sincer, eu tot timpul m-am așteptat ca ea să moară. Nu știu de ce exact, dar aveam sentimentul acesta. Se pare că m-am înșelat. Pe tot parcursul cărții, pagină după pagină, inima mea s-a prefăcut într-un ghem, iar la sfârșit a revenit la normal. Chiar pot spune că am învățat ceva din asta, că nu a fost o lectură zadarnică și am înțeles de ce toată lumea era atât de înnebunită.

Mă bucur că am citit-o și sper că cine nu a avut ocazia să o citească, s-o facă cât mai repede.

Anca Condurachi


Posted

in

by