SOFTWARE ŞI INVENŢII - Revista EduSoft

Patents / Invenţii

inventie

Artillery projectile range plotting technique employs digitalized panoramic images and a computer for simulator based training system

Invenţia cu titlul Procedeu de modelare a tragerilor artileriei (Ciornei D., Bacescu, D., Damian F., Patrut B., Precupas M.) indexata inThomson Reuters (Derwent World Patent Index).

Invenţia se referă la un procedeu de modelare a tragerilor artileriei, procedeu ce constă în transformarea punctelor de cădere ale proiectilelor în puncte de impact şi transformarea coordonatelor cilindrice ale punctelor, dintr-un teren real, pe imaginile panoramice digitizate, obţinute prin înregistrare, ale unei zone din terenul real şi transpuse în memoria unor calculatoare interconectate în reţea, pe baza unor modele altimetrice, matematice şi grafice, folosind date tehnico-tactice, meteo şi balistice, procedeul putând fi aplicat pentru realizarea programelor de calculator destinate simulatoarelor de antrenament şi verificare a comandanţilor, subunităţilor de comandă si statelor majore la tragerile artileriei şi conducerea focului, de la nivel de piesă de artilerie până la nivel grupare de artilerie.

Software

ContTest

ContTest este un soft educational bazat pe un sistem multi-agent, pentru instruirea in contabilitate. Puteti vizualiza cateva filme educationale din ContTest in pagina dedicata, AICI.


Rocarta

rocarta_v (1)Rocarta este o enciclopedie multimedia, continand peste 3000 de articole despre Romania, Republica Moldova si neamul romanesc, peste 50 de inregistrari video document, peste 120 de inregistrari audio document si peste 3300 de imagini din Romania si cu personalitati romane sau evenimente deosebite. La sfârșitul anului 1999, Rocarta 2000 devenea funcțională și era, probabil, prima enciclopedie de gen realizată în România, la vremea aceea prezentată pe postul național de televiziune și în unele ziare. Despre Rocarta s-a realizat şi o emisiune TV de către TVR Iași, care a fost preluată de TVR 1 și TVR internațional.


Calccol

Calccol este un soft pentru calculul de rezistenta al aparatelor de tipcalccol2coloană, care permite adaptarea rapidă la schimbări dimensionale în condiţii de operare (presiuni, temperatură), de caracterul aleatoriu al sarcinilor eoliene şi seismice, de schimbarea caracteristicilor mediului de lucru (prin componenta adaos de coroziune), caracteristicile materialului de constructie, etc.


Verificări metrologice

verif_metrolProgramul “Verificări metrologice” este destinat calculelor metrologice şi eliberării buletinelor metrologice pentru echipamentele de măsurare, ce pot fi testate intr-un laborator de metrologie, cum ar fi: contor de apă rece cu diametrul nominal de 15-20 cm, 25-40 cm; contor de apă caldă cu diametrul nominal de 15-20 cm, 25-40 cm; termorezistenţă de lucru Pt 100 sau Pt 500; pereche de termorezistenţe pentru contoare de energie termică; calculator de măsurare energie termică SUPERCAL 430; calculator de măsurare energie termică MULTIDATA S1; manometre pentru măsurarea presiunii gazelor sau lichidelor; termometru din sticlă cu lichid; traductor de debit. Programul este omologat de Birourile de Metrologie Legală din Bacău și Brașov.