Simona Bitiușcă - o băcăuancă pe catwalk

Simona Bitiușcă – o băcăuancă pe catwalk

Simona_Bitiusca_3De câte ori nu s-a întâmplat ca, în timpul unei prezentări de modă pe care ai urmărit-o, mintea să se strecoare în spatele scenei, să tragă cu ochiul la ce se află dincolo de o tânără arătoasă ce defilează fără cusur sub privirile a zeci de spectatori? Câte dintre tinere nu-și doresc să pășească sub lumina reflectoarelor, pozând pentru cei mai renumți designeri, sau să fie primele care poartă noua ținută de vară sau de iarnă?

Ei, deși lumea modellingului pare a fi ușor de atins stând pe canapea și înfulecând chipsuri picante și stingându-le cu un suc acidulat, lucrurile nu sunt atât de simple după cum ne-am putea închipui. Performanța în modă implică dăruire și sacrificii, iar acest lucru nu îl spune o persoană neavizată, ci Simona Bitiuşcă, o tânără băcăuancă, care la 24 de ani a reușit să devină cunoscută nu doar în țară, ci și dincolo de granițele României.  O tânără ce încântă prin gingășie, rafinament, modestie și o stăpânire de sine de admirat. E o prezență încântătoare, cu un zâmbet larg, ce face și pe cel mai morocănos suflet să-și descrețească inima de poveri și gânduri.

 

Simona Bitiuşcă la un pahar de vorbă cu Mihaela Puţeanu
Simona Bitiuşcă la un pahar de vorbă cu Mihaela Puţeanu

 

Simona_Bitiusca_catwalk_4
Simona Bitiușcă pe catwalk

 

A pășit pe scena modellingului dintr-o întâmplare, o simplă abordare i-a deschis drumul spre o nouă viață, spre un alt stil de a trăi. La 17 ani a făcut cunoștință cu ceea ce se află în spatele unei prezentări de modă. Reușita unei prezentări se bazează pe doar câteva secunde folosite cu  chibzuință, rapiditatea fiind una dintre cerințele elementare ale acestui job. Orele lungi de stat la machiaj, oboseala acumulată în timpul deplasărilor la diverse prezentări și concursuri este răsplătită de satisfacția de a fi cunoscută și apreciată.

A prezentat pentru faimoase branduri din întreaga lume, printre ele numărându-se Gucci, Armani, etc, iar în 2009 a câștigat premiul International Model of the Year. A făcut editoriale pentru renumite reviste, o mândrie de-a ei fiind editorialul publicat în Vogue Italia, toate aceste realizări datorându-se agenției One Models.

Absolventă a Universității „Vasile Alecsandri” din Bacău, specializarea Administrarea Afacerilor, Simona nutrește ca în viitorul apropiat să urmeze studii de designer la Milano și să-și făurească o carieră în acest domeniu.

Mihaela-Ștefania Puțeanu


Simona_Bitiusca_catwalk_5
 


Simona_Bitiusca_catwalk_3
 


Simona_Bitiusca_catwalk_2
 


Simona_Bitiusca_catwalk_1
 


Simona_Bitiusca_1
 

Simona_Bitiusca_2

Simona_Bitiusca_4
 

Simona_Bitiusca_5