…şi-am plecat în Bulgaria!

Gabi2Căldura dogoritoare a oraşului tot îndeamna gândul să zboare la vacanţă. Aşa că ce putea oare să sune mai bine decât propunerea de a pleca la mare pe ţămul bulgăresc cu Claudia? Am zis “da” într-o clipită! Ca abia apoi să vină întrebarea…dar cine e Claudia?! Iată o parte interesantă a surprizei făcute de dl. Bogdan Pătruţ (EduSoft). Mi-am pus ochelarii de soare şi am văzut noutatea în două nuanţe: a descoperi locurile pline de frumuseţe ale unei ţări ştiute doar de pe hartă şi a face asta cu o persoană nemaiîntâlnită. În loc de “blind date”, noi am făcut un fel de “blind holiday”, iar combinaţia s-a dovedit a fi reuşită, căci nu-mi puteam imagina o tovarăşă mai veselă şi mai prietenoasă decât Claudia.

Aşa că… iată-ne la Balcic – oraşul ce urma a ne ţine loc de “acasă” pentru următoarele 6 nopţi. Şi în vorbele mele e chiar mai mult adevăr decât prevede metafora, fiindcă, în loc de mulţi străini şi de vorbit cu mâinile, am dat de mulţi români şi de bulgari care ştiau a le zice pe româneşte.

Oboseala drumului nu a mai încăput de curiozitatea noastră, deci prima zi a început şi cu prima plimbare. Ne-am lăsat bagajele şi am luat-o frumuşel la pas pe străduţele Balcicului, făcându-ne loc printre turişti şi vârându-ne năsucul prin conversaţiile în limba română, ca să mai aflăm şi noi câte ceva. Aşa am dat de Răzvan, un tânăr român stabilit în Bulgaria, care a devenit Google-ul nostru preţ de minute bune. El ne-a spus despre frumuseţile Castelului Reginei Maria şi despre Grădina Botanică – “must”-urile turistice –  pe care aveam să le vizităm numaidecât a doua zi. În jurul lor era format un ciorchine de tarabe şi terase care-ţi luau ochii cu fel de fel de oferte, suveniruri, culori şi arome, alcătuind agitaţia specifică unui loc de interes pentru vizitatori curioşi şi… flămânzi!

Mutându-ne atenţia în locuri mai puţin agitate, am ajuns să ne odihnim privirea pe albastrul mării, încheind ziua cu o plimbare pe plajă. O briză lină şi câţiva paşi pierduţi pe nisip păreau să ne promită o şedere plină de amintiri frumoase.

Gabriela Tăbăcaru


Publicat

în

de către