…şi-am plecat în Bulgaria!

Gabi2Căldura dogoritoare a oraşului tot îndeamna gândul să zboare la vacanţă. Aşa că ce putea oare să sune mai bine decât propunerea de a pleca la mare pe ţămul bulgăresc cu Claudia? Am zis “da” într-o clipită! Ca abia apoi să vină întrebarea…dar cine e Claudia?! Iată o parte interesantă a surprizei făcute de dl. Bogdan Pătruţ (EduSoft). Mi-am pus ochelarii de soare şi am văzut noutatea în două nuanţe: a descoperi locurile pline de frumuseţe ale unei ţări ştiute doar de pe hartă şi a face asta cu o persoană nemaiîntâlnită. În loc de “blind date”, noi am făcut un fel de “blind holiday”, iar combinaţia s-a dovedit a fi reuşită, căci nu-mi puteam imagina o tovarăşă mai veselă şi mai prietenoasă decât Claudia.

Aşa că… iată-ne la Balcic – oraşul ce urma a ne ţine loc de “acasă” pentru următoarele 6 nopţi. Şi în vorbele mele e chiar mai mult adevăr decât prevede metafora, fiindcă, în loc de mulţi străini şi de vorbit cu mâinile, am dat de mulţi români şi de bulgari care ştiau a le zice pe româneşte.

Oboseala drumului nu a mai încăput de curiozitatea noastră, deci prima zi a început şi cu prima plimbare. Ne-am lăsat bagajele şi am luat-o frumuşel la pas pe străduţele Balcicului, făcându-ne loc printre turişti şi vârându-ne năsucul prin conversaţiile în limba română, ca să mai aflăm şi noi câte ceva. Aşa am dat de Răzvan, un tânăr român stabilit în Bulgaria, care a devenit Google-ul nostru preţ de minute bune. El ne-a spus despre frumuseţile Castelului Reginei Maria şi despre Grădina Botanică – “must”-urile turistice –  pe care aveam să le vizităm numaidecât a doua zi. În jurul lor era format un ciorchine de tarabe şi terase care-ţi luau ochii cu fel de fel de oferte, suveniruri, culori şi arome, alcătuind agitaţia specifică unui loc de interes pentru vizitatori curioşi şi… flămânzi!

Citește și  Muzeul Brukenthal din Sibiu

Mutându-ne atenţia în locuri mai puţin agitate, am ajuns să ne odihnim privirea pe albastrul mării, încheind ziua cu o plimbare pe plajă. O briză lină şi câţiva paşi pierduţi pe nisip păreau să ne promită o şedere plină de amintiri frumoase.

Gabriela Tăbăcaru