Rugăciunea – fibra vie a fiecăruia dintre noi…

fata_rugaciune_gir_prayCând viața e grea, când momentele triste îți tot dau târcoale, iar necazul nu te părăsește, există o soluție care sigur dă roade: ruga.  Înțelepții spun că în orice moment al vieții, fie el fericit sau trist, trebuie să ne rugăm, deoarece chiar ajută sau cel puțin, ne ajută să ne menținem pe poziție.  Rugăciunea e forța prin care obținem energie, acea energie de care avem nevoie pentru a supraviețui.

Deci, atunci când cazi, unica soluție e să privești în sus, să te rogi tainic și cu sufletul deschis către divinitate, apoi să te ridici și să înaintezi cu putere, să-ți continui drumul, dar de data asta, mai tare și mai încrezător. Rugăciunea e vocea inimii, iar această voce este foarte puternică dacă e sinceră; această voce e sacră și ajunge sus dacă e rostită cu speranță. Cred cu tărie, în acest circuit al rugăciunii: ea pornește de jos, de la cineva care strigă după ajutor, apoi prinde formă acolo sus, se materializează și inevitabil se întoarce înapoi la cel ce a trimis-o, pentru a se împlini, pentru deveni realitate.

O rugă nu se pierde niciodată, puterea gândului e mai puternică deseori decât puterea cuvântului, pentru că și gândul e o formă de comunicare, una nelipsită și necesară. Puterea gândului și  ruga  pe care o rostim cu gîndul, ne ajută să sperăm, ne inspiră, ne motivează, ne dă curaj, ne permite să visăm, să depășim granițele realului.  Există, așadar, un “Eu” înăuntrul nostru, un “Eu” care ne face să fim puternici, care lucrează pentru noi, care se roagă pentru noi, care trăiește intens fiecare clipă, fiecare bătaie a inimii, fiecare impuls. Acest “Eu” rostește rugi puternice atunci când sufletul are nevoie de un dialog cu divinitatea.

O vorbă înțeleaptă spune că ruga e un ajutor de nădejde, cel mai fidel și cel mai răbdător prieten; deci atâta timp cât călătoriți pe pământ, îndrăzniți să credeți în puterea pe care o poartă cu sine rugăciunea. Rugați-vă mereu, și la bine, și la rău!

Maria Bocicov


Publicat

în

,

de către