Rocarta-online

Rupea


[Cuprins]

Date generale

Oras in Judetul Brasov, 6300 locuitori; situat pe valea paraului Valea Mare, in partea vestica a podisului Hartibaciului; 480-490 m altitudine. Localitate straveche, Rupea apare in documente din sec. XIV ca targ si ca centru administrativ, iar in 1710 ca oras. In prezent se remarca printre centrele industriei lemnului.

Turism

Principalele obiective turistice:

Cetatea din Rupea

- Cetatea, edificata in mai multe etape in cursul sec. XII-XVII, mentionata documentar in anul 1324, are 4 incinte dotate cu turnuri de observare si aparare de forma poligonala; - Biserica Evanghelica, de tip hala, construita in sec. XIV-XVI in stil gotic; - Muzeul de Etnografie si Folclor, cu valoroase colectii de arta populara locala. In apropiere se afla o rezervatie geologica, cu impresionante formatiuni de bazalt. Vezi Protectia mediului si rezervatii naturale!

Regiunea inconjuratoare

- Homorod, localitate rurala, cetate sateasca din sec. XIV-XVI ce are in mijloc o biserica din sec. XIII, fortificata printr-o dubla incinta dominata de un masiv turn si care mai pastreaza cateva picturi din sec. XIV; - Cata, localit. rurala, biserica fortificata, construita in stil romanic; - Drauseni, localit. rurala, biserica fortificata, ridicata in 1280, careia dupa incendiul din 1438 i se adauga o incinta fortificata strajuita de 6 turnuri; - Hoghiz, localitate rurala, castel medieval si biserica veche; - Racos.

Domenii


Click here to access the EduSoft website