Rocarta-online

Polovragi


[Cuprins]

Centru etnografic

Curtea interioara a manastirii

Localitate rurala, vestit centru etnografic, de arta populara (case construite intr-un stil specific locului, ansamblu artistic de fluierasi si de arta populara (case construite intr-un stil specific locului, ansamblu artistic de fluierasi si de cantareti din diferite instrumente muzicale traditionale, targ anual la care localnicii vin imbracati in admirabile costume populare originale si unde au loc jocuri si dansuri specifice zonei). Vezi Judetul Gorj!

Manastirea Polovragi

In apropiere, la intrarea in Cheile Oltetului, a fost construita, la inceputul sec. XVI, Manastirea Polovragi, recladita apoi in 1647-1648 si zugravita in 1703; in interior se pastreaza o tampla brancoveneasca si cateva icoane din perioada finisarii (1703), iar in bolnita, mai multe picturi murale realizate in 1738-1740.

Pestera Polovragi

Tot la intrarea in chei se afla Pestera Polovragi, situata tot la intrarea in chei, cu galerii adanci, dintre care cea mai impresionanta, "Galeria sfesnicelor", prezinta o mare varietate de concretiuni. Cheile Oltetului, lungi de 2km, cu pereti abrupti si inalti de cateva sute de metri, au in apropiere de intrare un puternic izbuc, captat, numit de localnici "La Albina".

Domenii


Click here to access the EduSoft website