Rocarta-online

Petrosani


[Cuprins]

Date generale, turism

Municipiu in Judetul Hunedoara, 52500 locuitori, situat in larga depresiune intramontana cu acelasi nume, inchisa intre Muntii Retezat si Valcan la vest, nord-vest si sud-vest si Muntii Parang si Sureanu la est si nord-est; 650m alt. Asezare de colonisti din satul Petros (pe Valea Streiului), stabiliti aici in sec. XVIII, in prezent cel mai mare centru minier din tara, orasul Petrosani este si un centru de convergenta turistica. Principalul obiectiv turistic il constituie Muzeul Mineritului, cu exponate referitoare la exploatarea carbunelui in acest sector al Vaii Jiului.

Regiunea inconjuratoare

- Petrila, oras, centru minier renumit, atestat documentar in sec. XV, acces spre cabana Voievodu, cabana Lunca Florii si cabana Rusu; - Lupeni, centru minier, acces spre cabana Straja din Muntii Valcan; monumentul minerilor;

Monument din Lupeni

- Uricani, oras minier, zona de agrement in raza lacului de acumulare de pe Valea cu Pesti; - Campul lui Neag, localitate componenta oras Uricani, acces spre cheile Scocului, Piatra Iorgovanului si cabanele Buta si Campusel; - Banita, localitate rurala, in apropiere Pestera Bolii si urmele unei cetati dacice din sec. I i.Cr.-I.d.Cr.; - Crivaia, localitate rurala, ruinele unui turn medieval de paza.

Domenii


Click here to access the EduSoft website