Rocarta-online

Dolj, Judetul


[Cuprins]

Date generale

Harta judetului

Judet in sud-vestul Romaniei, pe cursul inferior al Jiului, in regiunea Oltenia, avand 7,4 mii kmp. Resedinta: municipiul Craiova. Orase: Bailesti, Calafat, Filiasi si Segarcea.

Clima si relief

In nordul Piemontul Getic si in sud o zona de campie (Campia Olteniei). Clima temperat-continentala cu precipitatii ce depasesc 500 mm/an.

Economie

Exploatari forestiere (padurile ocupa 82,8 mii hectare, de unde se obtin anual 524,3 mii mp de masa lemnoasa), de roci de constructii si de carbuni. Industria energiei electrice (Craiova). Alte ramuri industriale: constructoare de masini (locomotive diesel si diesel electrice, transformatoare, tractoare etc.), chimica, materiale de constructii, textila (confectii), pielarie si incaltaminte, alimentara, poligrafica. Suprafata agricola a judetului este de 586,2 mii ha, dintre care 503,8 mii ha sunt ocupate de terenuri arabile, pe care se cultiva mai ales porumb, grau, sfecla de zahar, floarea- soarelui. Viticultura (20,4 mii ha); pomicultura. Cresterea bovinelor, porcinelor si ovinelor; avicultura, sericicultura si apicutura. Monumente arhitectonice si istorice, zone turistice (luncile Jiului si Dunarii). (Vezi Dunarea).

Domenii


Click here to access the EduSoft website