Rocarta-online

Arges, Judetul


[Cuprins]

Harta judetului Arges

Date generale

Judet in partea central sudica a Romaniei in bazinul superior al raului Arges; 6,8 mii kmp. Resedinta: Pitesti. Orase: Campulung, Curtea de Arges, Costesti si Topoloveni.

Relief si clima

Relief variat, in nord zona muntoasa (versantul meridional din Muntii Fagaras), in centru o zona deluroasa (subcarpatii getici si platformele Candesti, Arges si Cotmeana). In sud o zona de campie. Clima temperat continentala. Precipitatii variabile in functie de relief (de la 1400 la 600 mm/an).

Economie

Exploatari forestiere (padurile ocupa 286,9 mii ha), de petrol (Mosoaia si Valea Mare), sare, carbuni (Poenari, Berevoiesti. Jugur, Godeni si Boteni) si roci de constructie. Industrie: chimica, textila, constructoare de masini (Colibasi-Pitesti, Campulung), de exploatare si prelucrare a lemnului (Pitesti, Stalpeni, Curtea de Arges si Rucar), materiale de constructii, confectii, alimentara. Suprafata agricola a judetului ocupa 347,6 mii ha, din care 179,3 mii ha revin terenurilor arabile, pe care se cultiva cereale, floarea- soarelui, cartofi, tutun si plante furajere. Legumicumtura, pomicultura (53,6 mii hectare, mai ales cu pruni) si viticultura. Cresterea ovinelor si a bovinelor (111,4 mii hectare de pasuni si fanete), a porcinelor si a pasarilor.

Turism

Zona turistica: numeroase monumente arhitectonice si istorice, regiuni si localitati pitoresti (Muntii Fagaras, Depresiunea Dambovicioara-Dragoslavele-Rucar).

Domenii


Click here to access the EduSoft website