Rocarta-online

Eforie


[Cuprins]

Date generale

Oras in Judetul Constanta, compus din doua asezari separate: Eforie Nord si Eforie Sud, 9500 loc.

Eforie Nord

1. Eforie Nord, statiune balneoclimatica renumita pentru tratament si odihna, situata intre Marea Neagra si lacul Techirghiol, numita in trecut Carmen Sylva. Dispune de numeroase hoteluri cu arhitectura originala, intre care se detaseaza hotelul Europa, cel mai mare, cu toate camerele orientate spre mare si cu piscina in aer liber.

Eforie Nord

In sudul statiunii se afla lacul helioterm Belona, cu o suprafata de 6 ha, a carui apa este cu 7 -10 C mai calda decat apa marii. Stabilimentele pentru tratament cu namol sunt situate pe malul lacului Techirghiol, ungerile facandu-se cu namol din lac, spalarile cu apa sarata a lacului si apoi cu apa incalzita, de la dusuri, luata tot din lac. Faleza statiunii a fost amenajata pentru promenade, ea comunicand, prin scari monumentale de piatra, cu plaja care se intinde pe 4 km lungime si este ferita de valuri de catre 6 diguri ce inainteaza in larg. In 1972, in Eforie Nord s-a dat in functiune un modern complex balnear, care foloseste namolul si apa din lacul Techirghiol si care functioneaza tot timpul anului; statiunea Eforie Nord este foarte eficienta in tratarea afectiunilor reumatismale, ginecologice, dermatologice, respiratorii, sistemului nervos, geriatrice, astenice, arterosclerozei; in statiune au fost amenajate doua mari popasuri turistice, cu casute, locuri de campare, dispunand de toate dotarile necesare;

Eforie Sud

2. Eforie Sud, statiune balneoclimatica, situata pe un promontoriu ce domina marea cu peste 25 m, are aceleasi caractere si functionalitati ca Eforie Nord. Vezi si Techirghiol, Costinesti, Agigea, Litoralul Marii Negre.

Domenii


Click here to access the EduSoft website