Rocarta-online

Cisnadie


[Cuprins]

Monumente

Oras in apropiere de Sibiu, vechi centru mestesugaresc, renumit si in prezent pentru productia sa textila (covoare, stofe, matase).

Biserica Evanghelica

Biserica Evanghelica, de fapt o biserica-cetate, constructie ce dateaza din 1140, reconstruita in sec. XV, cand i se fac adaosuri succesive si se mareste considerabil, are trei incinte cu turnuri si bastionale masive si mai pastreaza cateva fragmente din pictura originara. Muzeul Industriei Textile, organizat in incita bisericii-cetate, prezinta o mare varietate de exponate, intre care se remarca uneltele folosite la prelucrarea lanii, un razboi pentru tesut covoare, un darac arhaic, scule si instrumente specifice breslei postavarilor, steaguri de bresle etc.

Cisnadioara

Este localitate componenta a Cisnadiei. Are o biserica evanghelica, monument de arhitectura, considerata ce mai veche biserica romanica din tara, construita in jurul anului 1200, dar mentionata documentar in 1223. Biserica prezinta, pe portalul vestic, cele mai vechi ansambluri sculpturale din Transilvania. In Cisnadioara se afla si o expozitie de arta populara, unde se gasesc piese de ceramica, produse textile, port popular local, obicte din lemn etc.

Domenii


Click here to access the EduSoft website