Rocarta-online

Calimanesti


[Cuprins]

Hotel din statiune

Date generale

Oras in Judetul Valcea; statiune balneoclimatica, 9100 loc.; situat intr-un pitoresc cadru natural, pe malul drept al Oltului, in depresiunea subcarpatica dominata spre nord de muntii Capatanii si Coziei; 280 m alt. Asezare straveche, atestarea sa documentara datand din 1386, Calimanestii s-au dezvoltat pe drumul construit de romani in lungul Oltului.

Odihna si tratament

Statiune balneoclimatica permanenta de renume international (in secolul trecut, Napoleon al III-lea al Frantei a facut tratament cu ape minerale de aici), cu climat tonifiant si cu ape minerale, reci si termale, clorurosodice, bicarbonatate, alcaline, calcice si sulfuroase, se bucura de o binemeritata faima, fiind indicata in tratarea afectiunilor tubului digestiv, hepato-biliare, renale si cailor urinare, metabolice si de nutritie, reumatismale, respiratorii.

Regiunea inconjuratoare

- Manastirea Cozia - Brezoi - oras forestier,punct de plecare in excursii montane in jur - Caineni, sat situat la capatul sudic al defileului Oltului, urmele castrului roman Pons Vetus; schitul Cornetu, monument de arhitectura munteneasca (1666).

Domenii


Click here to access the EduSoft website