Rocarta-online

Brad


[Cuprins]

Date generale

Oras in Judetul Hunedoara, 18800 loc.; situat intr-o pitoreasca depresiune strajuita de Muntii Metaliferi; 280 m alt. Vechi centru de exploatare a minereurilor auro-argentifere si centru economic si cultural al motilor, se prezinta si ca un remarcabil centru turistic.

Turism

Principale obiective turistice:

Cristal de fluorina

- Muzeul Aurului, in care se ofera o imagine retrospectiva asupra mineritului din Romania, exponate ale diferitelor minereuri provenite din zona, din Maramures si de la Ocna de Fier, esantioane de aur nativ gasite in Muntii Apuseni, copii dupa lingouri de aur turnate de romani, diverse obiecte si echipamente din trecut folosite la extractia aurului.

Regiunea inconjuratoare

- Criscior, sat, veche biserica din zid, monument de arhitectura, construita in sec. XIV, in care se mai pastreaza picturi realizate in jurul anului 1410 (v. Judetul Hunedoara!); - Ribita, sat, vestigii ale unei biserici inaltate de cneji romani in 1417, cu fragmente din pictura originara; - Baia de Cris, sat, centru de exploatare a aurului inca din vremea dacilor si romanilor, Cheile Uibaresti; - statiunea Vata de Jos; - Bulzesti, sat, centru etnografic cu frumoase case vechi cu aspect arhitectonic local; Cheile Bulzesti si podul natural Grohot - situat la intrarea in chei, lung de 8m si inalt de 20m; - Tebea, sat, Gorunul lui Horea si mormantul lui Avram Iancu.

Domenii


Click here to access the EduSoft website