Rocarta-online

Borsec


[Cuprins]

Istorie

Vedere de iarna

Oras in Judetul Harghita; statiune balneoclimatica, 3100 loc.; situat in depresiunea cu acelasi nume, bogata in paduri de brad, si strajuita de inaltimile Bistritei si Giurgeului; 850 m alt. Marturiile arheologice (monede, sarcofage, ceramica din secolele I- II) gasite in actuala vatra a orasului dovedesc existenta unei stravechi asezari. Izvoarele minerale de aici, cunoscute inca din antichitate, sunt mentionate ca avand efecte tamaduitoare in sec. XVI de catre medicul italian Bucella, precum si de medicul vienez Krantz intr-o lucrare aparuta in 1770; in 1793, o revista medicala din Sibiu publica un amplu articol stiintific despre apele Borsecului.

Raritati in fauna

In 1860 se construieste o mica fabrica de imbuteliat apa minerala. Asezat intr-o arie cu o bogata vegetatie arborescenta, reprezentata in special de molizi, fagi si mesteceni, orasul (si statiunea) Borsec prezinta si cateva raritati: - "Sapte gemeni" - o radacina de molid din care pornesc 7 trunchiuri, un stramos al mesteacanului de astazi (Betula brogniarti) si un mesteacan pitic (Betula humilis).

Izvoare minerale

Statiunea are un mare numar de izvoare cu ape carbogazoase, bicarbonatate, calcice, sodice, magneziene, precum si namol de turba, intens folosite in tratarea afectiunilor tubului digestiv, glandelor endocrine (in cura interna) si afectiunilor cardio-vasculare, ginecologice si ale aparatului locomotor, astenii, debilitate, insomnii, in cura externa.

Alte puncte turistice

Ca puncte turistice se remarca izvoarele minerale Principal, pesterile Grota Ursilor si Pestera de Gheata, Cetatea Bufnitelor, Cascada din satul Corbu.

Domenii


Click here to access the EduSoft website